Барселона няма да има проблеми с Гранада


Н. Гавазов

Барселона няма да има проблеми с Гранада

Барселона - Гранада

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 19.01.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Валентино Писаро

Барселона посреща Гранада в мач от 20-я кръг на Примера дивисион. Шампионите смениха старши-треньора след провала в Суперкупата на страната и това ще е първият двубой за Кике Сетиен като наставник на каталунците. Съперникът е средняк, който е далече от опасната зона, но и без амбиции, а и възможности за попадане в евротурнирите. Но колективът на Диего Мартинес спечели първата среща между двата тима по-рано през сезона, демонстрирайки, че има силата да се надскочи и да създаде проблеми на "големите" в отделен мач.

Барселона влиза в мача като втори в таблицата за класиране, но шампионите имат всички шансове да догонят Реал Мадрид, който много трудно успя да се справи със Севиля. Последната среща на "блаугранас" бе срещу Атлетико в полуфинала за Суперкупата на Испания. Загубата в този мач бе използвана като формален повод от ръководството на клуба да освободи Ернесто Валверде и да го замени с Кике Сетиен – противоречив ход, за чиято полезност тепърва ще следим.

Гранада заема десето място в таблицата за класиране, с актив от 27 точки. Това е с 12 пункта над опасната зона и е очевидно, че само някакъв катаклизъм може да прати хората на Мартинес в борбата за оцеляване. През първата част от сезона Гранада победи Барселона с 2:0 и тогава оглави таблицата за класиране, но това е минало. А и тимът като цяло играе силно у дома и слабо навън.

Луис Суарес е аут за дълъг период от време, а Усман Дембеле все още не се е възстановил. Де Йонг пък получи червен картон срещу Еспаньол и също няма да играе. Артур  е близо до завръщане.

Лосано, Вики и Куини са контузени, Монторо е наказан.

Фаворит в мача е Барселона. Шампионите са домакини, разполагат с по-качествен състав, а и статистиката е срещу Гранада – тимът не само, че загуби последните си 5 мача тук, но и не вкара гол.

Прогноза: Барселона – Гранада 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Гранада (Диего Мартинес)
 
Силва
   
Санчес
Дуарте
Мартинес
Диас
Ерера
Гоналон
Нева
Пуертас
Солдадо
Мачис
Фати
Гризман
Меси
Ракитич
Роберто
Бускетс
Алба
Ленгле
Пике
Семедо
   
Тер Щеген
 
Барселона ()

Обоснована прогноза: Барселона - Гранада 3:0

  Сподели
296