Доминацията на Байерн в Der Klassiker ще продължи


Н. Атанасов

Доминацията на Байерн в Der Klassiker ще продължи

Байерн МюнхенБорусия Дортмунд
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 30.03.2024 г.
Час: 19:30

Дербито на 27-я кръг в Първа Бундеслига ще е един от най-големите сблъсъци във футболния календар, като един срещу друг се изправят съставите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. До момента двата тима са се срещали 134 пъти помежду си, като успехите за баварците са 67, победите за "жълто-черните“ са 32, а равенствата са 35. Головата разлика е 265:166 в полза на Байерн. Първият Der Klassiker по-рано през сезона завърши с разгромен успех за баварците за крайното 4:0.

Байерн Мюнхен записа втора поредна победа в първенството и общо 19-та до момента. В предишния кръг възпитаниците на Томас Тухел се наложиха с 5:2 на гости на последния Дармщад. Въпреки разгромните победи, които Байерн постигна в последните си няколко мача от Бундеслигата, тимът остава на 2-ото място в подреждането, като продължава да изостава на 10 точки от водача Байер Леверкузен.

Нойер, Сар и Бухман са ау за домакините.

Борусия Дортмунд записа трета поредна и общо 14-та до момента. В предишния кръг "жълто-черните“ се наложиха с 3:1 у дома срещу Айнтрахт. BVB запази 4-ото място, което дава право на участие в Шампионската лига, като продължава да има аванс от една точка спрямо РБ Лайпциг. Вестфалци са с 50 пункта.

Треньорът на вестфалци Един Терзич не може да разчита на Бенсебаини и Забицер.

Байерн няма загуба вече в 11 поредни мача от Борусия Дортмунд във всички турнири, като баварците постигнаха девет победи и две равенства.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борусия Дортмунд (Един Терзич)
 
Кобел
   
Риерсон
Зюле
Шлотербек
Маатсен
Йозчан
Джан
Мален
Бранд
Санчо
Фюлкруг
Кейн
Мусиала
Мюлер
Сане
Горецка
Лаймер
Дейвис
Дайър
Де Лихт
Кимих
   
Улрайх
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 3:1

  Сподели
147