Каранга: Мачът с Левски е специален, защото винаги им вкарвам


FUTBOL-TV

Каранга: Мачът с Левски е специален, защото винаги им вкарвам

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга спечели  анкетата сред футболните треньори  за играч №1 на 25-и кръг в шампионата с 8 от общо 19 гласа. Втори с 3 гласа по-малко е Джавад Ел Джемили /Левски/ – 5. Следват Исмаил Иса/Черно море/- 3, Ивайло Чочев/Лудогорец/-2 и Марин Петков/Левски/ -1. Днес той получи традиционната купа за най-добрия на кръга в Пресклуб "България“.  Това бе първа награда за бразилеца при завръщането му при "армейците“ след като отбеляза два от головете за разгромната победа над Ботев/Пловдив/ с 4:0.

Каранга говори за ЦСКА, целите пред тима до края на стадиона, предстоящото дерби с Левски и очакванията си до края на сезона.

"Тази награда е за колекцията. Искам да благодаря на всички на първо място. Това е първият път, когато идвам тук след завръщането си в ЦСКА. Обещавам, че няма да бъде последен , за да получа награда за играч на кръга. Новата купа ми харесва повече от предишната. Ще продължавам да вкарвам голове, за да получавам още награди и да си направя колекция“, обеща  Каранга.

"Наистина вярвам, че мачът с Локомотив София ще бъде труден. Вече няма лесни мачове, но след тези 10 дни пауза ние сме много добре подготвени. Всички мачове оттук нататък са изключително важни за нас“, каза още той.

"Аз си спомням, когато дойдох за пръв път 4 мача не бях вкарал и след това се отпуших и не съм спирал да вкарвам голове. Надявам се, че това ще се повтори“, заяви нападателят на "армейците“.

"Първенството се е променило, клубът също. Аз се адаптирам много по-бързо при втория си период. Независимо от футболистите, ЦСКА винаги е силен отбор“, заяви Каранга.

"Думата "машина“ не ми излиза от главата. Машината вече работи. Със сигурност ще обогатя колекцията си от награди. Ще се трудя много за тях. Като тръгвах от Китай имах и други оферти, но се сетих за моята история и феновете ни, затова приех офертата на ЦСКА и смятам, че това решение е правилно. Взаимно се търсихме, за да се върна в отбора“, призна Фернандо Каранга.

"Българският е много труден език, но правя усилия да науча някои неща. С почти всички играчи, с които съм играл в ЦСКА си поддържам връзка – с Манолев, Бодуров, Десподов. Манолев ми се обади, когато се завърнах и говорихме. Той ми каза: "Малко съм стар и ще те гледам по телевизията“. Това е много хубаво за мен. Аз бих викнал Кирил Десподов и Николай Бодуров в ЦСКА, много харесвах Манолев, но той спря. Харесвах и Антон Недялков“, призна бразилецът.

"Сега в момента първенството не е решено. Ние нямаме право на грешка. Ако продължим да печелим мачовете си, това ще бъде много добре. ЦСКА има шанс да стане шампион“, заяви Каранга. "Не само моя е тази цел, но и на ЦСКА, но сега моята е да  вкарвам голове, за да може ЦСКА да побеждава и да се бори за титлата. Първата ми цел е да бъда шампион с ЦСКА и няма да се откажа докато не стане.“

"Мачът с Левски е много специален мач за мен, защото винаги им вкарвам. Всеки футболист иска да играе дербита. Решителните футболисти като мен са за такива мачове. Всеки ден, като заспивам, си мисля за мачовете срещу Левски. Вече знам как ще отпразнувам, когато вкарам на Левски, но ще го запазя в тайна “, каза още той."Това е моят стил на игра, аз мисля, че като играя нахъсано, противникът се колебае. Те не изпитват страх, аз ги провокирам, не се страхувам от нищо“, коментира още нападателят.

"Контузията, която имах не ми влияе по никакъв начин. Аз съм добре. В Китай изискваха много, но и тук е така. След червения картон бях много разочарован. Когато ми изстина главата, разсъждавах къде съм сбъркал. Треньорите говориха с мен и ми казаха да бъда по-умерен в следващите мачове. Да се изправя срещу Хосе Кордоба е голямо предизвикателство за мен. Той е бил избран за защитник №1, защото аз не съм бил тук“, заяви Каранга.

"Всички фенове чакат с голяма желание новия стадион. Като приключи реконструкцията, той ще е прекрасен и отново ще бъде врящ котел“, заключи бразилецът.

  Сподели
71