Гуардиола: Играчите на Сити не трябва да се извиняват за загубата от Лион


Н. Гавазов

Гуардиола: Играчите на Сити не трябва да се извиняват за загубата от Лион

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде коментар на загубата с 2:1 от Олимпик Лион в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Не мисля, че физическото състояние на играчите може да бъде оправдание. Смятам, че психологическото състояние контролира всичко, което вие вършите на терена. Това се отнася до играта с топка и без нея, а освен това и защитата. Нашите футболисти са все още млади. Те тренират всеки ден, а ние се занимаваме с тях.

Шампионка лига не е Висшата лига на Англия, където имате и други мачове. В този турнир всяка среща е като финал. Груповата фаза е много кратка, тук са достатъчни една или две грешки, за да отпаднете. Но ние все още имаме пет мача. Ще се постараем добре да се подготвим за следващия двубой.

Не мисля, че играчите трябва да се извиняват за загубата от Лион. Те тичаха, сражаваха се и се постараха да преобърнах хода на мача, но съперникът се оказа по-силен от нас заради голямо количество грешки. Те не трябва да се извиняват, те се стараеха с всички сили", заяви Гуардиола.

  Сподели
509