Интер обясни защо е подслушвал Виери


Н. Гавазов

Интер обясни защо е подслушвал Виери

Италианският клуб Интер обясни защо е наел частен детектив да следи Кристиан Виери, който вчера осъди „нерадзурите" да платят 1 милион евро за шпиониране. Както е известно, нападателят спечели битката в съда с бившия си отбор и сега ще заведе дело в Спортния арбитражен съд, където ще се опита да докаже, че незаконното подслушване на телефонните му разговори са го принудили да сложи край на кариерата си. Искът по това дело е за 20 милиона евро.

„Ние сме изненадани от присъдата и със сигурност ще обжалваме, тъй като сме убедени в правотата си", каза генералният директор на Интер Марко Фасоне.

„Относно второто дело, въпросните събития трябва да бъдат погребани, тъй като давността по тях вече е изтекла. За някои не е достатъчно, но в решението на съда се вижда ясно, че кариерата му не е пострадала, нито имиджа. За какво отнемане на купи говорите, когато събитията са от 1999 и 2004 година? Всичко си има давност и тя е изтекла. Мисля, че дори нещата няма да стигнат до Спортния съд", заяви от своя страна адвокатът на Интер.

Още по-скандално се изказа представителя на „нерадзурите" по отношение на шпионажа спрямо Виери: „Наехме Агенцията за разследвания за да разберем дали Виери спазва вътрешните правила на Интер".

 

  Сподели
102