Юнайтед с минимална победа над Сосиедад (видео)


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед запази точката аванс начело на първа група на Шампионска лига, след като днес на "Олд Трафорд" английският шампион победи Реал Сосиедад минимално. В другата среща от групата Байер Леверкузен се разправи убедително с Шахтьор Донецк в Германия - 4:0.

Срещата днес бе твърде любопитна, защото голът падна рано, а след това видяхме 5 нацелени греди в процеса до 90-те минути.

Още във 2-ата минута Рууни пое топката в дясно, тръгна по диагонала, елиминирайки 4 човека, след което фалцира топка към далечния ъгъл. Тя се удари в гредата и опитът на Иниго Мартинес да изчисти запрати топката в автогол.

Юнайтед владя инициативата и в двете части днес, но в редките си атаки гостите създаваха много неприятности. Така Шаби Прието нацели гредата от пряк-свободен удар в първата част, малко след като гол на Чичарито бе отменен поради засада.

Втората част започна силно за Сосиедад. В 52-ата минута Серефович бе близо до гол. В 58-ата Зурутуза стреля от странна позиция и отново нацели греда. В 63-ата минута Валенсия навлезе по диагонала и на свой ред намери страничния стълб. В следващата атака той намери Кагава на чиста позиция, но японецът не вкара. В крайна сметка резултатът не се промени.

1   Манчестър Юнайтед




7т.
2   Байер Леверкузен




6т.
3   Шахтьор




4т.
4   Реал Сосиедад




0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



127