Байерн взе победа над Реал на Алианц Арена (видео)


И. Ангелов

Отборът на Байерн Мюнхен прие Реал Мадрид на своя "Алианц Арена" в първата среща между двата тима в полу-финалната фаза на Шампионска лига, като домакините имаха повече възможности за гол днес и резонно стигнаха до победа с 2:1. Домашната публика често освиркваше Хауърд Уеб от Англия, който ръководеше срещата, защото той подмина, и правилно, няколко ситуации, в които домакините претендираха за дузпа.

Още в 17-ата минута Франк Рибери откри резултата за своите. Олгер Бадщубер бе записан като асистент за попадението, а Рибери прокара ниско топката за попадение от около 10 метра. Само 2 минути преди това Рибери поиска дузпа, претендирайки, че е бил повален непозволено в полето на Реал.

Кристиано Роналдо опита да изравни до края на полувремето от статични положения, но ударите му не споряха. Дори когато излезе сам срещу Нойер в началото на втората част, той не вкара, но в развитието на ситуацията успя да предостави топката на Йозил, който трябваше само да я насочи от метър в мрежата. Това се случи в 53-ата минута.

Гомес ще се запомни с множество пропуски този мач, но въпреки няколкото чисти положения и разочарования, той в крайна сметка реши срещата. Минута преди края на редовното време капитанът Филип Лам преодоля Коентрао на фланга и предостави добра топка по земя за нападателя, който не сгреши.

И така Байерн излиза с предимство преди срещата между двата тима в Испания на "Сантиаго Бернабеу". Ще се окаже ли достатъчно 2:1 за германците?

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



95