Раниери: Показахме воля за победа


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Интер Клаудио Раниери заяви пред официалния сайт на УЕФА, че победата срещу Лил в мач от четвъртия кръг на Шампионската лига на практика е обезпечила класирането на „нерадзурите" за следващия етап в турнира. Както е известно, италианският гранд победи с 2:1 първенеца на Франция и по този начин бетонира първото си място в групата с четири точки преднина пред ЦСКА Москва и Трабзонспор. Головете за Интер отбелязаха Валтер Самуел и Диего Милито. 32-годишният нападател пропусна няколко стопроцентови възможности, преди най-накрая да се разпише.

„Тази вечер показахме воля за победа и отборът проведе отличен мач. Въпреки пропуските не мислех да сменям Милито. Щях да дам всичко, за да го видя как вкарва. Той го направи, защото има много силна воля, не се предаде и заслужи гола си. Нямаше как да не се доверя на такъв играч до самия край на срещата", заяви Раниери.

„В момента имаме девет точки и това означава, че с единия крак вече сме на плейофите. Що се отнася за цялостния сезон - той е много сложен. Но Интер не е отбор, който се предава. Връщайки се към мача с Лил, искам да кажа, че съперникът ни изобщо не е слаб. Ето защо съм щастлив, че успяхме да победим и да спечелим трите точки. Що се отнася до грешките ни в защита, вярвам, че ще изчезнат, когато започнем да печелим постоянно. Постоянството ще изкорени всички грешки", допълва наставникът на Интер.

 

101