Раниери: Играхме достойно


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Интер Клаудио Раниери заяви след победата с 3:2 над ЦСКА в двубой от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига, че е удовлетворен от получения резултат, но не спести похвалите си и относно играта на своя противник. Наставникът на „нерадзурите" допълни също така, че точно в мача на „Лужники" е проличал характера на неговите футболисти.

„Да, ние се представихме достойно и лично на мен този мач ми достави огромно удоволствие. Нашият отбор успя да играе много комбинативно, а хората ми на терена се разбираха отлично. Най-важното обаче - това е силата на характера, който демонстрирахме. Футболистите ми се бореха и не се жалеха изобщо. Това, че отбелязахме първи гол ни мотивира още повече. После вкарахме втори, но позволихме на съперника ни да се върне в мача. В тази връзка не мога да не отдам дължимото и на ЦСКА, който също прояви невероятен характер и се сражава добре, но в края на краищата, победата остана за нас", заяви Раниери в интервю за руската НТВ.

„Отборът на Интер показа характер, но в събота ни очаква отново тежък двубой - с Наполи в Серия А. Това е изключително силен отбор, който аз уважавам, както и всички клубове където преди съм работил. Ето защо, още утре започваме подготовка за този мач. Що се отнася до мача тази вечер, именно тук мисля, че настъпи преломния момент, в който бе показах сегашния характер на нашия Интер", допълва наставника на „нерадзурите".

 

91