Интер разби Цървена Звезда


И. Ангелов

Интер Милано продължи с впечатляващото си представяне в груповата фаза на УЕФА Шампионска лига, разгромявайки Цървена звезда с 4:0 на "Сан Сиро“. Този резултат удължи лошата серия на гостите срещу италиански отбори, като те вече имат само три победи в 28 мача срещу италиански съперници.

Колебливото първо полувреме и за двата отбора бе озарено от изключителен момент на класа от Хакан Чалханоглу. Въпреки че турският халф е известен с прецизните си изпълнения на свободни удари, малцина очакваха, че ще успее да изпрати своя удар от 30 метра зад вратаря в 11-ата минута за 1:0. Любопитно е, че това бе първият гол за Интер в ШЛ от свободен удар за последните 14 години.

Въпреки ранния гол, "нерадзурите" не успяха да отворят вратата за нови попадения, като гостите поддържаха минималния дефицит благодарение на пропуски и съдииски решения. Марко Арнаутович и Дензел Дъмфрис вкараха топката в мрежата, но и двамата бяха в засада, а Хенрих Мхитарян пропусна златен шанс малко преди почивката, стреляйки над вратата от десетина метра.

В 59-ата минута гол организира Мехди Тареми, който подаде на непокрития Арнаутович, а австриецът спокойно завърши за 2:0.

Цървена звезда вече бе напълно победена и през последните 30 минути беше унищожена от "черно-сините". Арнаутович и Карлос Аугусто можеха да добавят трети гол, но нов подарък позволи на резервата Лаутаро Мартинес да отбележи само пет минути след като се появи на терена. Тареми отново открадна топката след грешен пас и подаде на аржентинеца за лесен завършек и 3:0 в 71-ата минута. Имаше достатъчно време за Тареми да запечата впечатляващото си представяне, отбелязвайки дузпа и оформяйки крайното 4:0 на "Сан Сиро“ в 81-ата минута.
 
 

41