Арсенал разгроми Ланс за половин час


И. Ангелов

Арсенал посрещна Ланс за срещата от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" в Лондон домакините се разправиха със своя противник с 6:0 и бяха решили срещата в своя полза след около половин час игра. Така англичаните остават лидер с 12 точки, ПСВ има 8, трети е Ланс с 5 т. и Севиля е последен с 2 т. преди последния кръг.

В 13-ата минута Жезус отклони центриране на Томиясу и Хаверц довърши с протягане за 1:0 от близо. В 21-ата минута и самият Жезус вкара за 2:0 след добра работа на Сака, който го намери на позиция за 2:0. 

В 23-ата минута и Сака вкара за 3:0 след като довкара удар на Мартинели, който Самба изби на пътя му. В 27-ата минута 4:0 направи Мартинели след диагонална топка от Томиясу.

С 4 гола за 27 минути Арсенал изравнява рекорда за толкова голове толкова рано от английски отбор в Шампионска лига. Рекордът поставя за същото време Манчестър Юнайтед срещу Брьондби през 1998 г. когато печели турнира.

В 40-ата минута гостите отговориха но гредата спря Медина. Така преди почивката стана и 5:0 когато в 46-ата минута Томиясу асистира и на Йодегор за точно воле. Арсенал обаче стана първият отбор в историята на ШЛ с пет различни реализатора в първото полувреме на мач.

Във втората част видяхме единствен гол в 85-ата минута от дузпа на Жоржиньо за 6:0.

227