Индзаги: Изправяме се срещу един от най-силните отбори в света


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Интер Симоне Индзаги заяви, че "нерадзурите" не са фаворити в предстоящия финал в Шампионска лига.

"Това бе дълго и трудно пътуване. Достигнахме до финала и то напълно заслужено. Това ме прави много горд, защото мина доста време, откакто италиански отбор бе на финал в този турнир. Исках от играчите да бъдем сплотени и да сме като скала. Знаех, че Порто на Серджо Консейсао е "палач" за италиански отбори в последните години, елиминирайки всички. Затова бе важно да запазим "сухи" мрежи срещу тях. Срещу Бенфика изиграхме страхотен мач на "Сан Сиро". Това бе труден 1/4-финал, който заслужено спечелихме.

Направихме всичко възможно, за да достигнем до финала. Знаехме, че това ще бъде по-различен полуфинал, защото е дерби и очакванията са още по-големи. Имахме необикновен подход, вкарахме два ранни гола в първия мач, а можехме да отбележим и още. Отново продължихме напред заслужено, благодарение на момчетата, които показаха решителност, за да постигнат нужния резултат.

Със сигурност не сме фаворити в този сблъсък, но това е, което прави футбола вълнуващ. Изправяме се срещу един от най-силните отбори в света, с треньор, който всеки познава. Вече доказахме, че можем да постигнем всичко, сега остава да поставим черешката на всичко, което направихме досега, за да достигнем до този вълнуващ финал", заяви Индзаги.

259