Карик: Парк е нашият невъзпят герой


И. Ангелов

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик разкри, че Джи Сунг Парк е толкова популярен сред играчите, колкото и сред феновете. Южно-Кореецът набързо прекрати надеждите на Челси за победно обръщане на резултата в Шампионска лига с точен удар с ляв крак и изпрати Юнайтед на полуфинал.

Енергичното му включване бе приветствано от феновете, а Майкъл Карик също похвали колегата си, който се специализира във вкарването на голове срещу топ отбори.

"Типичен Джи," заяви Карик пред MUTV. "Момчетата го обичат.

"Те го оценяват извън терена. Многото работа, която върши, остава незабелязана от много хора, но не и от нас, мога да ви уверя в това. Ние оценяваме всичко, което прави, и сега отново той се появи с брилиантен мач и гол."

Типично остана типично скромен, когато темата засегна неговата игра, въпреки двата си феноменални мача срещу Челси, в които блестеше над Майкъл Есиен и Франк Лампард.

"Надявам се, че достигам топ формата си в точното време," отбеляза той. "Хубаво е да играеш добре и да взимаш големите мачове. Мисля, че целият отбор навлиза във върхова форма. В момента много от футболистите играят добре и това е изключително важно за завършека на сезона."

Мислите отвеждат към полуфиналната фаза на Шампионска лига, където на Интер е нужно чудо, за да елиминират Шалке.

"Изглежда Шалке ще продължат, поне засега." допълни Карик. "Не е добре да говорим толкова рано, защото един ранен гол за Интер и нещата може да се обърнат, но ще видим.

"Шампионската лига е нещо специално. Представянията ни през последните няколко години бяха много добри. Уверени сме, че ще продължим да играем добре."

250