Ман Сити ще спечели в Спортинг


И. Ангелов

Спортинг - Манчестър Сити
Стадион: Хосе Алваладе
Дата: 15.02.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Спортинг завърши втори в груповата фаза на Шампионска лига, като се класира зад изключителния тази година Аякс, но пред Борусия Дортмунд в не лека група. По този начин обаче тимът се падна срещу първия във Висшата лига на Англия и групата си в ШЛ - Ман Сити. В последната си среща в дербито на Португалия в локалната лига Спортинг постигна само 2:2, с което остава далеч от първата позиция в местното първенство.

Манчестър Сити отново е сред фаворитите за спечелване на ШЛ и ще се надява да достигне до първи триумф в историята. Формата на "гражданите" е впечатляваща с оглед липсата на нападатели в тима този сезон.

В двата състава проблеми почти няма, като при домакините под въпрос е само Поте. В срещата с Порто бяха изгонени трима, но наказанието им не важи за Европа.

При Сити с наказание е Кайл Уокър, а под въпрос е Джак Грилиш. Жоао Кансело директно ще замени Уокър след като получи почивка през уикенда, както ще се завърнат Де Брюйне и Родри, съхранени именно за този двубой.

Спортинг вкара по най-малко 2 гола в 4 поредни мача в ШЛ. Тимът разчита на звездата си Поте и бившият плеймейкър на ПСЖ Пабло Сарабиа, който помогна за гол в 7 от последните си 8 мача. 

Ман Сити има 18 победи в последните си 20 мача насред всички състезания, но пък допусна гол в последните 5 на гости в ШЛ. Това може да вдъхне увереност на домакините, които не са фаворити и няма да са такива в ответната среща на "Етихад".

Прогноза: Спортинг - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Кансело
Зинченко
Силва
Родри
Брюйне
Марес
Фоден
Стърлинг
Паулиньо
Сарабиа
Сантош
Рейс
Палиня
Нунеш
Поро
Федал
Коатес
Инасио
   
Адан
 
Спортинг (Рубен Аморим)

Прогноза: Спортинг - Ман Сити 1:2

759