Лайпциг прескочи ПСЖ с късна драма в Истанбул (видео)


И. Ангелов

Истанбул Башакшехир прие РБ Лайпциг днес в петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, и след като германските гости водеха с 2:0 и след това 3:1 в един период от мача, с два късни гола домакините се върнаха до 3:3, преди в 93-ата минута с последен удар в мача гостите да стигнат до драматично 4:3. Така Лайпциг застава наравно по точки с Манчестър Юнайтед - 9, ПСЖ има 6 преди мача с Юнайтед днес, а Башакшехир има 3 т.

В 26-ата минута днес Лайпциг поведе с 1:0 когато Поулсен стреля от позиция извън полето, топката се отклони от бранител и заблуди вратаря, като с бавен ход стигна до мрежата. В 43-ата минута 2:0 стана когато Форсберг от ляво пусна топка към дузпата и Мукиеле завърши за 2:0.

В продължението на първото полувреме при корнер за домакините Виска изпълни заучено по земя към дъгата, а там Кавечи, който с прецизен удар направи резултата 2:1.

След почивката гостите отново възстановиха преднината от два гола с красив гол на Олмо, който получи топка от Ангелино в полето, финтира защитник и стреля силно за 3:1. В 77-ата минута обаче Кавечи отново от дистанция отправи фалцов удар към далечния ъгъл за 3:2.

В 85-ата минута нападателят оформи и хетрика си по изключително красив начин от пряк-свободен удар, който със силен фалцов удар с левия крак изпрати в горната греда и мрежата за 3:3. Това обаче не беше всичко в срещата. В 92-ата минута Поулсен и включилия се в 65-ата минута Сорлот размениха подавания около наказателното поле и от дъгата резервата отново матира вратаря за крайното 4:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



145