ПСЖ ще разбие защитата на Ман Юнайтед


И. Ангелов

Пари Сен-Жермен - Манчестър Юнайтед
Стадион: Парк де Пренс
Дата: 20.10.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Това е първата среща между двата отбора откакто Манчестър Юнайтед отстрани ПСЖ от Шампионска лига в сезон 2018/19 г. Тогава първата среща бе в Англия и Юнайтед загуби с 2:0, преди да спечели на гости в Париж с 3:1 и да отстрани противника от осминафиналите на състезанието.

Представянето в началото на сезона бе трудно за двата отбора. ПСЖ обаче се задвижи в последно време и в последните си 5 официални срещи събра 4 сухи мрежи. Манчестър Юнайтед все още показва противоречиви представяния, като след загуба с 6 гола от Тотнъм, тимът спечели убедително над Нюкасъл с 4:1 и повдигна увереността точно преди този важен двубой.

Откъм състави, при домакините Томас Тухел потвърди, че Неймар е на линия и ще играе, след като той пропусна последната победа на тима в Лига 1 в петък. Марко Верати, Тило Керер и Мауро Икарди са поставени под въпрос, като Бернат е аут с травма. Анхел ди Мария пропусна последните две срещи с наказание, но е на линия срещу стария си работодател. Андер Ерера също ще играе срещу бившия си клуб.

Манчестър Юнайтед игра последно в събота и имаше по-малко време за възстановяване. Последната среща пропусна Мейсън Гринууд, който е под въпрос, но тренира с групата и вероятно ще се появи в игра. Хуан Мата зае неговото място през уикенда в победата над Нюкасъл и бе ключов в представянето, което може да му даде и нов старт.

Единсон Кавани тренира за първи път с Юнайтед в неделя, и той ще е отчаян да се появи срещу стария си отбор. Липсата на игрова практика от 7 месеца обаче надали ще убеди мениджъра да му гласува доверие в голям мач. Очаква се Антони Марсиал да води атаката, след като той е наказан в локалната Висша лига за 3 мача, от които изтърпя 1. Дебют може да получи новият бранител Алекс Телес, като Солскяер ще решава и с каква полузащита да излезе в срещата, след като постигна прекрасен резултат без Пол Погба в последния случай.

ПСЖ загуби в последния случай, когато прие Юнайтед на този стадион. Сега обаче проблемите на "червените дяволи" в защита вероятно ще бъдат изобличени отново от изключителното нападение на домакина и бързите, и технични негови имена - Ди Мария, Мбапе, Неймар. Предстои да видим как Оле Гунар Солскяер може да противодейства на тази атакуваща тройка, като вариантите пред него са с атомно нападение от една страна, или с включване на още един бранител за централна тройка и флангови крайни бранители, които типично за норвежеца се включват напред. 

Предполага се, че гостите ще са по-скоро предпазливи, отколкото атакуващи, и ако приемат нападението на противника в своята половина, това е нов потенциално опасен резултат за "червените дяволи".

Прогноза: Пари Сен-Жермен - Манчестър Юнайтед 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хеа
   
Баили
Линдельоф
Магуайър
Бисака
МакТоминей
Погба
Телес
Бруно
Марсиал
Рашфорд
Неймар
Мбапе
Мария
Ерера
Паредес
Гай
Бакер
Флоренци
Кимпембе
Маркиньос
   
Навас
 
ПСЖ (Томас Тухел)

Прогноза: ПСЖ - Манчестър Юнайтед 3:1

400