Аталанта вкара четири на Валенсия


И. Ангелов

Аталанта прие Валенсия за първата осминафинална среща от директните елиминации на Шампионска лига. Днес на "Джузепе Меаца" домакините спечелиха с 4:1 и продължиха изключителния си голов рекорд в кампанията. Така преди преиграването в Испания италианците са почти на четвърт-финал.

В 16-ата минута днес Аталанта поведе чрез Хатебур, когато цялата работа свърши Гомес, който го намери на втора греда на празна врата за 1:0. В 30-ата минута Валенсия нацели гредата след статично положение, а 6 минути след това Гуедеш се размина със сантиметри да изравни.

Така в 42-ата минута Иличич вкара отново за домакините със страховит удар от около дъгата право в ъгъла на вратата за 2:0.

След почивката Аталанта започна по-силно и създаде няколко бързи опасности. В 57-ата минута Фройлер оформи 3:0 с красив фалцов удар от дистанция в далечния ъгъл. В 62-ата минута Хатебур вкара отново за 4:0.

В 64-ата минута Денис Черишев се появи за гостите на мястото на Гонсало Гуедеш, и с първата си изява той върна гол за 4:1, когато пресече лош пас в защитата на домакините и стреля мощно по земя в далечния ъгъл. 

172