Сити ще се бори срещу решението на УЕФА


И. Ангелов

Манчестър Сити разкритикува УЕФА след като вчера бе публикувано решението на организацията да накаже "гражданите" от участие в Шампионска лига за 2 години. Освен това клубът получи и глоба от 30 милиона евро за сериозни нарушения на правилата за финансов феърплей. Арбитрите на УЕФА приемат, че Сити целенасочено е подвел организацията като е надул привлечените суми от спонсори между 2012-2016 г., за да има възможност да харчи повече за трансфери. Официалното становище на Сити по темата гласи:

"Манчестър Сити е разочарован, но не и изненадан от решението на УЕФА. Клубът винаги е предполагал, че в крайна сметка ще е необходимо да се потърси независим орган, който да обсъди доказателствата без личен интерес и да обоснове позицията си.

"През декември, 2018 г., главният разследващ от УЕФА публично обяви намеренията си да доведе до санкции Манчестър Сити, още преди разследването да започне. Последва изпълнен с неизправности процес пред УЕФА, който не остави съмнения за това какъв резултат ще доведе. Клубът официално се оплака на дисциплинарните органи на УЕФА, и жалбата на Сити беше официално валидирана от Арбитражния съд за спорта (CAS). 

"Накратко казано, това е случай, иницииран от УЕФА, разследван от УЕФА, и отсъден от УЕФА. След като този преюдициален процес вече приключи, клубът ще преследва решението пред независими органи възможно най-скоро, и на първо място ще заведе дело пред CAS възможно най-бързо."

Този сезон за Сити в ШЛ продължава с осминафинал срещу Реал Мадрид, първия кръг от който ще се играе в Испания на 26-ти февруари.

460