Карвахал обясни как може да бъде спряна атаката на Ливърпул


Н. Гавазов

Защитникът на Реал Мадрид Даниел Карвахал сподели мнение за финалния мач в Шампионска лига с Ливърпул. Известно е, че най-мощното оръжие в ръцете на мърсисайдци това са мълниеносните атаки, които като кинжал разсичат всяка една отбрана, без значение кои стои отсреща. Особено ясно това се видя в мачовете с Манчестър Сити и Рома, в които "червените" защитници с лекота поставиха на колене съперниците си. Според Карвахал, той и съотборниците му не трябва лесно да губят топката, за да не позволят на своя противник да използва най-силното си оръжие. Само тогава мадридчани ще могат да разчитат на успех в решаващия мач от главния европейски клубен турнир.

"Преди срещата с ПСЖ в осминафиналите ние безкрайно гледахме клипове с Кавани и Мбапе. Но след първата среща разбраха: "Дявол да го вземе, ние не сме толкова лоши". Тази среща бе определяща", заяви Карвахал.

"Това ще е мой четвърти финал, а аз съм още по-гладен, отколкото след първия. Ние имаме такива играчи, като Рамос, Роналдо и Модрич, които спечелиха всичко, но са все така целеустремени към успехи", каза още испанецът.

"Ливърпул много силно играе при прехода от отбрана в атака. Ние трябва да бъдем внимателни и да се постараем да не губим топката. Нужно е да контролираме играта и високо да пресираме, ако искаме успеха", продължава защитникът.

Даниел вярва в успеха, но и не изключва поражение в мача с Ливърпул, което ще означава, че Реал ще остане без трофеи през този сезон.

"Сегашният сезон е уникален, имахме изкачвания и падения. Но се класирахме за финала в Шампионска лига. Ако не победим, това ще се смята за провал. Но дори да се случи това, ние ще напуснем терена с високо вдигнати глави", завърши Карвахал.

Двубоят между Ливърпул и Реал Мадрид ще се проведе на 26 май, в събота на Олимпийския стадион в Киев. Началото на срещата е от 21:45 часа българско време.

443