Сеск: И в Англия Меси щеше да е най-добрият


И. Ангелов

Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас сподели мнението си за бившия си съотборник от Барселона Лео Меси преди сблъсъка между двата отбора от Шампионска лига. Двамата са приятели от 12-годишна възраст от академията на каталунците, като 3 години играха заедно в мъжкия отбор, преди 3 пъти да се срещнат като противници когато испанецът бе в Арсенал.

"Без съмнение, дори в Англия той би бил най-добрият. Ние не сме разговаряли за срещата. Искаме да го изживеем на терена. Тези мачове са за пълна концентрация и за да дадем всичко, което имаме. Разбира се, това означава много за Барселона. Това е така и за мен, и за всички, които са раждани там. 

"Без значение дали харесваш Барселона или не, тук думата "специално" има смисъл. Ще е изключителен сблъсък и аз съм сигурен, че ще се насладим на двата мача. Като футболист ти играеш за страхотните моменти, а Барселона ги предлага, без значение дали си там или срещу тях.

"Това е един от най-добрите отбори в света, но ние сме последните шампиони във Висшата лига и заслужаваме уважение. Трябва да опитаме. Трябва да изиграем два добри мача срещу тях. Случвало се е и преди отписваният да победи. Във футбола никога не се казва никога. Всичко може да стане и да реализираме шансовете си. Трябва да ги създадем и да сме ефективни. Това ще е важно за нас."

141