ПСЖ стигна до гол на чужд терен, но допусна обрат срещу Реал Мадрид (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид се наложи над Пари Сен Жермен с 3:1 в първа 1/8-финална среща от Шампионската лига. "Белите" не блестяха тази вечер, но доказаха, че това е турнирът, където се чувстват отлично. Гостите откриха резултата, стигайки до така желания гол на чужд терен. Точен бе Рабио в 34-ата минута, след като завърши опасна атака на своя тим.

В последната минута на редовното време Кристиано Роналдо изравни от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Тони Кроос. Преди този гол домакините пропиляха няколко отлични ситуации.

Втората част очаквано започна с натиск от страна на отбора на Реал, но първите опасни положения бяха за гостите, след като първо Мбапе изпробва рефлекса на Кейлор Навас, а след него Рабио стреля, но Серхио Рамос изби, макар да останаха съмнения за игра с ръка на бранителя.

Във финалните минути "Белия балет" стигна до пълен обрат. Първо Кристиано Роналдо реализира втория си гол в срещата с хубав удар, давайки аванс на тима си. Три минути след това Марсело се разписа, след като направи хубаво двойно с включилия се отлично като резерва - Асенсио и не остави шансове на Ареола, фиксирайки крайния резултат. В самия край Неймар пропусна да се разпише от добра ситуация, пращайки топката над вратата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



200