Сака: На прав път сме


И. Ангелов

Букайо Сака заяви, че Англия е "на прав път“ в сърдечно послание към феновете след загубата им на финала на Евро 2024 от Испания. За второ поредно Европейско първенство Сака претърпя поражение на финала, когато Англия загуби с 2:1 от Испания, три години след поражението с дузпи от Италия. Въпреки това, докато звездата на Арсенал бе раздразнена от загубата, 22-годишният футболист изрази и оптимистичен тон за бъдещето на "Трите лъва".

Той написа в Instagram: "Трудно е да се опише с думи как се чувствам в момента. Но на всички фенове, благодаря ви за невероятната подкрепа през целия турнир. Вие ни последвахте в цяла Германия и ни показахте любов навсякъде, където отидем. Наистина ви ценим. Няма по-добро чувство от това да играеш за нашата страна на тези турнири и е още по-специално да играеш с такава група отново и до скоро ❤️"

Англия е на кръстопът в момента след оставката на мениджъра Гарет Саутгейт. Сака се превърна в ключов играч за "Трите лъва" и сега се търси нов мениджър, който може да изведе този талантлив отбор до международен успех, започвайки със Световното първенство през 2026 г.

Докато търсенето на наследник на Саутгейт се разгаря, с бившия бос на Челси Греъм Потър и мениджъра на Нюкасъл Юнайтед Еди Хау сред фаворитите да го заменят, Сака ще отиде на почивката си, преди да се завърне за предсезонната подготовка на Арсенал през следващите седмици.

34