Левандовски напуска Байерн до началото на Мондиал 2018?


Н. Гавазов

Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски може да напусне немския клуб до началото на Световното първенство в Русия през лятото. Това съобщава полският журналист Матеуш Борек, както и източник от Украйна, намиращ се близо до кухнята на националния отбор на Полша.

Както е известно, темата с напускането на Левандовски отново придоби актуалност през последните месеци, след като в края на март испански журналисти информираха, че Реал Мадрид се интересува от голмайстора на баварците. Малко след това Bild излезе с материал, в който се твърдеше, че Роберт е разказал на съотборниците си за своето желание да напусне клуба през лятото и да премине в Реал Мадрид. Според Bild, 29-годишният полски футболист желае на всяка цена да премине в испанския отбор, но тази ситуация не зависи от него. Въпреки това, агентът на нападателя работи в тази посока.

Сега става известно, че треньорският щаб на националния отбор на Полша е позволил на Левандовски да закъснее с пристигането си на лагер-сбора, за да може да осъществи трансфер в друг клуб преди старта на Мондиал 2018. Това е станало по молба на агента на играча. Не се указва кой е този клуб, но по всичко изглежда, че в момента се работи по напускането на Роберт на Байерн Мюнхен.

По-рано в медийното пространство се появиха слуховете, че 29-годишният поляк е получил оферти от ПСЖ, Челси и Манчестър Сити, като най-атрактивно е предложението на френския шампион. .

По-рано днес председателят на Борда на директорите на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге отговори на въпрос за евентуалния трансфер на нападателя Роберт Левандовски в Реал Мадрид: "Роберт напълно е лоялен. Ние не знаем кой разпространява тези слухове за напускането му. Това няма значение. Два пъти обядваме с ръководството на Реал и нито дума не казаха за Левандовски. Всичко си остава както преди: имаме действащ договор с него".

Действащият контракт на Левандовски е до 2021 година и ръководството на Байерн не разглежда продажбата му.

445