Моджи: Виновни за провала са шефовете на федерацията


Н. Гавазов

Скандалният футболен функционер Лучано Моджи коментира представянето на националния отбор на Световното първенство по футбол. Според него, основните причини за провала са в ръководството на федерацията, а не в Липи. Той допълни, че ако нещата продължават по същия начин Италия няма да може да се класира за следващото Световно първенство и ще се превърне в аутсайдер на Европа.

"Честно казано на никой в Италия не му се искаше да играе плейоф в Холандия на Мондиала. Е това успяхме да го направим! Доволни ли сте сега? Впрочем искам да ви кажа нещо: този провал, това падение не е неочаквано за мен, и независимо от провалите на другите отбори трябва да се срамуваме. Помислете само колко пари клубовете влагат в наши играчи, в младежите, в юношите и как ги възпитаваме, а кой избираме да представя националния отбор? Нашият водещ клуб Интер, който спечели всички турнири има в състава си само легионери. Спомнете си през 2006 година колко играчи даде Ювентус когато спечелихме титлата, върнете се назад във времето и сметнете какъв бе съставът на "Скуадрата". Но не само това, а нека тези които се правят на специалисти да си отговорят на въпроса защо се получава така", заяви снощи Моджи в предаване на RAI .

"Сега всички се нахвърлиха върху Липи и го критикуват най-яростно, но къде му е материала с който да работи? За тази работа той няма никаква вина, а виновно е ръководството на футбола в Италия. Ако продължават така нещата, не виждам как бихме се класирали за следващият Мондиал. Бавно, но сигурно се превръщаме в аутсайдерите на Европа", допълва бившият бос на Ювентус.

 

130