Без Божинов, Спортинг Лисабон излъга Лацио (видео)


В. Мухарски

В един от най-интересните мачове от груповата фаза на турнира Лига Европа днес, Спортинг Лисабон победи Лацио с 2:1. Българският национал Валери Божинов не взе участие в срещата и остана на резервната скамейка на португалците. По този начин Спортинг вече има актив от 6 точки, а Лацио остава с една.

Всичките попадения паднаха през първата част на срещата. Рики ван Волфсвинкел откри резултата в 21-ата минута. Той засече центриране на Диего Капел и с техничен удар се разписа за 1:0. Пет минути преди края на полувремето опитният нападател Мирослав Клозе обаче възстанови равенството.

Радостта на "римляните" не бе дълга, тъй като малко преди почивката Спортинг отново излезе напред в резултата благодарение на попадение на Емилиано Инсуа. В 45-ата минута той с топовен удар не остави шансове на вратаря на "орлите" Федерико Маркети.

След почивката бе изгонен голмайсторът Инсуа. Това стана в 50-ата минута за втори жълт картон. В 72-ата минута Сисе пропусна златен шанс да изравни резултата. Бившият играч на Ливърпул нацели гредата и по този начин уби всички надежди на Лацио за частичен успех в Португалия. В 87-ата минута и Томазо Роки също бе близо до гол, но неговия удар с глава не бе точен. По този начин играчите на Спортинг Лисабон се поздравиха с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



184