ЦСКА 1948 ще опита да вземе аванс преди втория мач срещу Пафос


F.

ФК ЦСКА 1948 - Пафос
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 08.08.2024 г.
Час: 20:30


ЦСКА 1948 приема Пафос на националния стадион в първи мач от 3-ия предварителен кръг на Лига на конференциите. Тимът от Бистрица записа история в предишната фаза. Отборът, воден от Валентин Илиев, записа исторически първи успех в евротурнирите и дори елиминира отбора на Будучност. Сега обаче изпитанието изглежда една идея по-сериозно. Все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак 1.

В тима от Бистрица имаше новини през седмицата. Легендата на родния футбол и доскорошен ръководител в БФС - Емил Костадинов стана новият спортен директор на клуба. Освен това, от ЦСКА 1948 научиха и евентуалния си следващ съперник в турнира, в случай че се справят с Пафос. Отборът от Бистрица ще премери сили с победителя от двойката Макаби Петах Тиква (Израел) - Клуж (Румъния) в плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите. Добрата новина в случая е, че "червените" се разминаха с Челси, Фиорентина и Бетис, които бяха сред най-сериозните имена сред възможните съперници. Така или иначе обаче, първо предстоят мачове с Пафос.

Домакинството на ЦСКА 1948 срещу кипърския Пафос по програма трябваше да се играе в четвъртък (8 август), но в в последствие бе решено да е ден по-рано. УЕФА направи промяната заради друг двубой от същия турнир, който ще се проведе в София, но на стадион “Виваком арена - Георги Аспарухов". По ирония на съдбата там израелският Макаби Петах Тиква ще домакинства на румънския Клуж. В крайна сметка от футболната централа върнаха двубоя за четвъртък.

Иначе от ЦСКА 1948 поискаха отлагане на мача им от родния шампионат, който трябваше да се играе броени дни преди двубоя от евротурнирите. В Бистрица трябваше да гостува Септември София, но това ще се случи на по-късен етап. Ще е любопитно дали 1948 ще поискат отлагане и на следващата си среща от българския шампионат. Между двата двубоя с Пафос предстои домакинство на не кой да е, а ЦСКА, воден от Томислав Стипич. Ще е интересно и дали "армейците" биха се съгласили на евентуалната молба за отлагане от страна на ЦСКА 1948.

Младежкият национал Симеон Василев е с тежка контузия след реванша с Будочност и ще бъде извън терените задълго. Левият защитник на ФК ЦСКА 1948 е със скъсани кръстни връзки и по предварителни прогнози се очаква да се завърне в игра след Нова година. 18-годишният футболист получи травмата в началото на второто полувреме срещу черногорците при опита си да пресира съперник в половината на домакините. Тогава Василев се подхлъзна, след което получи удар с топката в главата и се наложи лекарският екип на столичани да влиза, за да спре кръвта от носа му.

Всички си мислеха, че след интервенцията защитникът ще продължи мача, но медиците дадоха сигнал, че трябва да бъде извършена принудителна смяна и на терена се появи Пиер Нгинда, след като Василев е посочил, че проблемът е в коляното му. От направените изследвания и ядрено-магнитен резонанс е потвърдено, че става дума за тежка травма и младежкият национал ще бъде аут задълго от терените.

В зоната на левия бек треньорът Валентин Илиев има и още една опция освен Нгинда - Том Рапнуи. Французинът, който дойде от Ботев Враца с такъв профил в Бистрица, обаче е използван от наставника предимно в средата на терена, но контузията на Василев може да принуди Валентин Илиев да го върне на фланга.

Кипърският Пафос ще разчита на двете си нови попълнения за предстоящите европейски мачове, след като тази сутрин УЕФА потвърди картотеките на бразилското ляво крило Лео Нател и на халфа Иван Сунийч.

27-годишният Лео Нател идва от елитния бразилски Коринтианс с неназована трансферна сума. През последната година и половина той има 36 мача и 11 гола в бразилската Серия А, но има и опит в кипърското първенство от два кратки периода в АПОЕЛ преди години.

27-годишният дефанзивен халф Иван Сунийч идва от английския Бирмингам Сити, който изпадна от английската Лига Чемпиъншип в Лига 1. За него е ясно, че е със свободен трансфер, но преди да се премести на Острова е ритал за Херта Берлин в Бундеслигата.

Третата добра новина за испанския треньор на ФК Пафос - Хуан Карлос Карседо е свързана с чешкия защитник Йосеф Квида, който е напълно възстановен и вече тренира с отбора, така че и той ще се качи на самолета за България.

"Треньорът Хуан Карлос Карседо работи усилено с играчите, за да бъдат напълно готови в четвъртък, когато се изправят срещу съперника на неговия терен. ЦСКА 1948 може да не вдъхва страх, но са необходими огромни усилия от Пафос, за да постави основите на място в плейофите на турнира на УЕФА. От отбора се изисква да докаже еднакво ефективна както в нападение, така и в защита. В предишните два европейски мача като гост те допуснаха пет гола: три от Елфсборг и два от Жалгирис, което може би трябва да бъде поправено", пише сайтът goal.philenews.com по повод мача в четвъртък.

Реваншът е насрочен за седмица по-късно от 20:00 часа на стадион "Алфамега" в Лимасол.

 

ПРОГНОЗА: ФК ЦСКА 1948 - ПАФОС 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
35