Апоел и Черно море няма да си вкарат в Ловеч


F.

Апоел Беер Шева - Черно море
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 25.07.2024 г.
Час: 20:00


Черно море ще премери сили срещу Апоел Беер Шева в първи мач от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. Припомняме, че и двата мача ще се играят в България заради ситуацията в Израел. Първият от тях е този четвъртък в Ловеч, в който варненци се водят гост. Всичко това дава преимущество на варненци. Прогнозата за първия двубой е за знак Х.

Варненци вече стартираха сезона в родния шампионат, като в петък на старта не успяха да наложат волята си като домакин на ФК ЦСКА 1948 и завършиха 0:0. Именно този мач показа на треньорът Илиан Илиев какви корекции ще са му нужни за срещата с израелците. Със сигурност на върха на атаката ще бъде Исмаил Иса. Таранът не можеше да вземе участие в двубоя със столичани заради наказание. Мястото си в състава се очаква да запазят крилата Андреяс Калкан и Дуду.

Готов да започне от първата минута ще бъде Цветомир Панов. Опитният ляв защитник лекуваше травма в края на подготовката и така и не се появи на терена срещу ФК ЦСКА 1948. Вместо него стартира испанецът Даниел Мартин. Ако с Панов все пак има проблеми, то Мартин отново ще е опция номер 1 за Илиан Илиев.

Черно море се завръща в Европа след девет години, след като през лятото на 2015-а като носител на Купата на България отпадна във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Апоел Беер Шева ще пристигне два дни преди мача в Ловеч. Израелският отбор има желание за по-добра адаптация към атмосферните условия и това е причината за по-ранното пристигане на отбора.

Черно море ще бъде трети български съперник през годините, като преди няколко сезона израелците отстраниха Лудогорец в Шампионската лига, но миналата година загубиха от Левски.

"Готов е теренът. Направени са козметични ремонти на стадиона за мача. Срещата ще се охранява вътре в стадиона от лицензирана частна фирма, а извън него от жандармерия", каза шефът на ФК Ловеч Добрин Джабарски.

Както е известно, в Апоел Беер Шева играе и българският национал Йоан Стоянов. Иначе тимът е в доста променен състав в сравнение с миналата година, като шест от титулярите са напуснали или продадени.

 

ПРОГНОЗА: АПОЕЛ - ЧЕРНО МОРЕ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
32