Изумителен провал на Тотнъм срещу Динамо Загреб (видео)


И. Ангелов

Динамо Загреб прие Тотнъм във втората среща от осминафиналите на Лига Европа. След като миналата седмица шпорите спечелиха комфортно в Лондон с 2:0, днес те допуснаха домакина от Загреб да спечели с 2:0, да стигне до продължения, където Оршич да вкара хетрик за 3:0 и да прати Тотнъм у дома и извън турнира.

Днес до почивката голове нямаше, а Кейн, Ламела и Орие пропуснаха ситуации. Лорис бе затруднен само вендъж в тази част и това, което предстоеше не се очакваше.

В 62-ата минута Майер намери Оршич в полето, той нагласи топката на десния си крак и я прати в ъгъла далеч от Лорис за 1:0. Голът запали играта на Динамо и домакините затиснаха противника. След редица положения се стигна и до 2:0 в 82-ата минута отново чрез Оршич, който бе намерен на дузпата от Атимвен от дясно.

В 85-ата минута Кейн надскочи Ристовски за да стреля през Ливакович, но Теофил-Катерин изчисти от гол-линията когато вече нападателят празнуваше гол. Така се стигна до продължения, където в първата част отново гол нямаше.

Във втората част от продълженията Динамо започна експлозивно и в 106-ата минута Оршич получи топка на левия тъч, навлезе през няколко човека и стреля ниско с десния крак за 3:0 и общ резултат 3:2. Очаквано до края положенията бяха за Тотнъм, като Ливакович се прояви по невероятен начин с двойно спасяване в 116-ата минута, елиминирайки шпорите от турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



397