Стъридж може да бъде наказан заради роднините си


Н. Гавазов

Двама роднини на Даниел Стъридж са залагали на трансфер на нападателя на Ливърпул през януари, заради което футболистът се сблъска с проблеми с Футболната асоциация на Англия (ФА).

Напомняме, че през миналата седмица ФА обвини Даниел в нарушаване на забраната за футболисти да залагат в букмейкърски кантори. След няколко дни стана известно, че играчът вероятно е залагал на свой трансфер в УБА през януари.

Сега се появи по-голяма яснота по темата. ФА провежда разследване на два залога. Първият е в размер на 10 000 паунда и е извършен от братовчеда на Стъридж, който е заложил на трансфер на играча в Интер. Преходът на 29-годишния англичанин в клуба от Милано обаче не се състоя и залагащият е загубил парите си.

Друг близък роднина обаче е имал повече късмет - той е заложил на трансфер на Стъридж в УБА и съответно е спечелил солидна сума, чийто размер не се уточнява.

Така или иначе, сега Стъридж, който има 4 гола в 12 мача през този сезон, най-вероятно ще бъде наказан за нарушаване на забраната за футболисти да залагат в букмейкърски кантори.

386