Юнайтед продал рекордно количество фланелки благодарение на Санчес


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд разказа, че трансферът на нападателя Алексис Санчес през януари е помогнал на неговия клуб да установи впечатляващ рекорд по продажба на фланелки.

В четвъртък "червените дяволи" публикуваха отчет за първата половина на финансовата година, съвпадащ със сезон 2017/18. Оказва се, че завръщането в Шампионска лига е помогнало на клуба да демонстрира ръст на доходите от 9.6% - до 304.9 милиона паунда.

В изявление за инвеститорите на фондовата борса в Ню Йорк Удуърд отделно отбеляза, че в отчетния период Юнайтед е успял да сключи нов контракт с мениджъра Жозе Моуриньо и да оформи трансфера на Санчес от Арсенал. Ед заостри вниманието върху последния.

Оказва се, че трансферът на Алексис е генерирал със 75% по-голямо внимание в социалните мрежи, отколкото преминаването на Неймар от Барселона в ПСЖ, най-скъпият трансфер в света към момента. Освен това сделката с чилиеца е помогнала на Юнайтед да установи нов рекорд по продажби на фланелки в рамките на един месец.

Според доклада, "червените дяволи" са продали количество фланелки, което е три пъти повече от предишното рекордно постижение на клуба за този зимен месец. Най-голям принос за това има именно Санчес.

 

166