Лацио препъна Интер за Шампионска лига


F.

Лацио се наложи с 2:0 при домакинството си на Интер в среща от 36-ия кръг на Серия А. Само 8 минути игра бяха необходими на Мирослав Клозе да открие резултата. Германецът беше изведен на добра позиция от Лулич и с хубав прехвърлящ удар откри резултата.

До края на първото полувреме Лацио успя да отбележи още един гол, но попадението не беше зачетено заради засада. В края на мача падна и втория гол. Кейта беше съборен в наказателното поле, а Антонио Кандрева реализира отсъдената дузпа и подпечата победата за тима си. Иначе трябва да се отбележи, че Симоне Индзаги бе изгонен от рефера, след като младият наставник имаше претенции за дузпа за неговия тим, която не бе отсъдена от рефера.

В крайна сметка "орлите" удържаха победата и без него и спечелиха трите точки, с което продължават да се борят за участие в Лига Европа. Интер се сбогува с надеждата си да играе в Шампионска лига - тимът от Милано е на четвърто място на 7 точки от третия Рома, който е и с мач по-малко. Лацио е на 8-о място с 51 точки, а шестият Сасуоло има четири повече.

122