Морати: Продавам акциите на Интер, защото мисля за бъдещето на клуба


Н. Гавазов

Президентът на Интер Масимо Морати коментира своето решение да продаде акциите на клуба на индонезийския бизнесмен Ерик Тохир. Както е известно, в края на миналия месец се появиха информации, че Тохир е предложил 360 милиона евро за 80% от акциите на клуба. В момента страните все още преговарят за осъществяването на сделката, а Морати разясни ситуацията.

"Обезпокоен съм за бъдещето на клуба. Хората продължават да твърдят за дълговете, но това не е истински поглед върху нещата. Дълговете на Интер са сравними с тези, които имат другите топ клубове и аз мога самостоятелно да ги покрия. Главният проблем са доходите. Имаме нужда от ресурс за развитие. Не говоря за нашата марка на международния пазар, което вече е планирано", заяви Морати.

"В продължение на много години италианският футбол доминираше в Европа, но печелеше изключително в родината си, а това не е добре. Клубовете се градяха изключително от парите, получени от трансфери и от телевизионни права. Това е много важно, но в наши дни е немислимо системата да функционира без съвременни стадиони и развитие на популярността на даден клуб по целия свят", допълни босът.

 

100