Санети отново ще може да играе футбол


Н. Гавазов

Капитанът на Интер Хавиер Санети ще може отново да играе футбол след шест месеца, това заяви доктор Франческо Бенацо от клиниката в Павия, където днес лидерът на "нерадзурите" бе опериран. По-рано се изказаха предположения, че аржентинецът ще се завърне в строя през януари следващата година, а някои дори твърдяха, че Санети няма да може повече да играе футбол, заради скъсано сухожилие - травма, която Хавиер получи в мача срещу Палермо през уикенда.

"Операцията продължи 60-75 минути, всичко мина перфектно. Сега Хавиер ще прекара три седмици с обездвижен крак, след това следва втората фаза, в която ще започне да се движи. Очакваме в срок от шест месеца той да се възстанови напълно", заяви доктор Бенацо.

На въпроса, как Санети се е подготвил за операцията, д-р Бенацо с усмивка призна, че футболистът е бил много спокоен.

"Да сте виждали някога капитанът Санети разстроен? Беше много спокоен. Вчера пристигна тук и каза, че се нуждае от смяна на гумите. Това беше отношението му към операцията. Сега ще остане в клиниката до четвъртък, а след това аз ще го наблюдавам в дома му. Той със сигурност ще играе отново. Хавиер доказа, че физиката му е в отлично състояние, дори на тази възраст", допълни докторът.

 

105