Удинезе в Шампионска лига, Лацио и Наполи в ЛЕ, Божинов изпадна


В. Мухарски

Удинезе ще играе в турнира Шампионска лига през следващия сезон. Отборът завърши на трето място в италианската Серия "А". "Зебрите" днес победиха Катания с 2:0 като гост и ще играят квалификации за влизане в групите на най-престижния клубен турнир.

Ди Натале изведе тима напред с гол в 19-ата минута. В 39-ата Гомес от домакините пропусна дузпа, но все пак Фабрини в 58-ата минута затвърди успеха на своите с втори гол в срещата.

Лацио и Наполи ще бъдат представителите на Италия в Лига Европа. "Орлите" днес постигнаха успех с 3:1 над Интер в дербито от последния кръг. Милито изведе "нерадзурите" напред в резултата, след като изпълни точно дузпа в 45-ата минута. С голове на Козак, Кандрева и Маури след почивката обаче столичани обърнаха мача в своя полза.

Наполи от своя страна победи Сиена у дома с 2:1 и запази петата си позиция. В други срещи Дженоа оцеля в елита след победа с 2:0 над Палермо, а основният им конкурент Лече изпадна след загуба с 0:1 при визитата си на Киево. Валери Божинов игра само 10 минути и не успя да помогне на своя тим.

141