Алегри: Трябва ни нещо специално, за да запазим титлата


И. Ангелов

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри призна, че неговият отбор трябва да направи нещо специално, ако ще иска да запази титлата си в Серия А, отмъквайки я под носа на лидера Ювентус. В момента тима е на 3 точки зад първото място, а остават 4 срещи. На пресконференция Алегри заговори за това:

"Сега мисля само как да запазим шансовете си в състезанието за титлата. Мисля, че можем да я спечелим, но това ще стане ако покажем нещо извънредно добро. Като гледаме как играе Юве е трудно да си представим, че ще пропуснат точки."

"Въпреки това, футбола е психологическа игра и тя може често да се обръща. Те обаче играят добър футбол и разчитат на топ характери. Трябва да сме максимално концентрирани и да се жертваме за победата, не трябва да им правим услуги."

"Юве заслужава да е там, където е. Те работят страхотно и ще е трудно да ги спрем. За третата звезда над логото на тима? Ами не ме интересува тази промяна. Няма да коментирам, за да не стана скучен."

Алегри заговори и за Пеп Гуардиола: "Той е имал достатъчно време да помисли, какво е най-доброто решение. След като е решил така, ние какво общо имаме. Това е най-доброто решение за него."

108