Парма - Рома: Голямото надлъгване


Н. Гавазов

Парма - Рома
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 25.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия:

Парма ще приеме Рома в последен мач от Серия А - противникът на „дуковете" все още е без победа в шампионата и със сигурност възпитаниците на Франко Коломба ще направят всичко възможно и в този двубой нещата да не бъдат променени. Парма започна кампанията си срещу Ювентус, където претърпя тежка загуба с 1:4, последва много тежък мач срещу Киево, в който домакините успяха да излъжат своя съперник с гол на Джовинко в допълнителното време на мача, а през седмицата крепостта на „дуковете" срещу Фиорентина издържа само първото полувреме - нямаше как да бъде другояче, след като хората на Коломбо за 90 минути отправиха един-единствен удар към вратата на своя противник!

Тимът воден от Луис Енрике е подложен на натиск от страна феновете и въпреки, че ДиБенедето призова за търпение и обяви за пореден път, че застава зад Луис Енрике, в Рома всички са наясно, че кредитът на доверие не е безкраен. „Притеснен съм от ситуацията и най-вече от липсата на вяра в играчите", сподели след равенството със Сиена Енрике. Нямаше какво друго да каже испанеца, след като хората му владееха два пъти повече топката от противника си, който обаче игра много агресивно и в контраатакуващ стил успя да измъкне точката в последните минути на двубоя. Така Рома се намира в дъното на таблицата за класиране и ако не победи в неделя, напълно е възможно да попадне в зоната на изпадащите - нещо, което се случи преди две години и заради което бе сменен Спалети с Раниери.

Вчерашната следобедна тренировка на Парма на спортния център в Колечио премина при закрити врати, но все пак стана ясно, че Франческо Валиани не участва пълноценно в заниманията и дори да бъде включен в последния момент в групата за мача, най-вероятно ще започне срещата от резервната скамейка. В строя обаче се завръща Джовинко, който изтърпя наказанието си заради червения картон срещу Киево. Креспо все още не е възстановен напълно и твърде вероятно е Флокари да бъде титуляр. В средата на терена мястото на Галиопа е гарантирано, а другият полузащитник ще бъде измежду Бласи и Мороне. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Миранте; Джакардо, Палета, Лукарели, Гоби; Биябияни, Бласи, Галиопа, Модесто; Джовинко, Флокари.

Гаго, Стекеленбург, Ламела и Греко отпаднаха от групата на Рома за мача. При това положение, най-вероятно Енрике ще постави на десния край на отбраната Касети, а на левия Хосе Анхел. Вероятността в средната линия да започне ма ча Перота е по-голяма от тази да видим там Писаро. Схемата на игра ще бъде 4-3-3, като тризъбеца на атаката ще бъде оформен от Бориело, Тоти и Къркич. Вероиятен състав: Лобонт; Касети, Бурдисо, Хайнце, Анхел; Перота, Де Роси, Пиянич; Бориело, Тоти, Къркич.

През последните шест години Рома има отличен рекорд на „Енио Тардини", защото последната загуба тук е на 8 май 2005 година, която бе последвана от четири победи и две равенства, при голова разлика 14-3. В момента обаче по всичко изглежда, че домакините са най-близо до успех и това е така не защото са по-класния отбор, а заради проблемите в психологически план във „вълците", както и това, че тимът на Енрике е много уязвим от контраатаките на противниците си. „Имах същия проблем в Испания с Барселона Б - съперниците ни играеха на контраатака", призна наставника на Рома.

Опитният Коломба със сигурност вече знае кое е слабото място на столичани и ще се опита да се възползва от този факт. Най-вероятно победител в срещата ще бъде този отбор, който първи отбележи гол и всичко това ни кара да предполагаме, че ще станем свидетели на едно голямо надлъгване между двата тима. С леко предимство е Рома, но твърде голям риск ще поемем, ако се доверим напълно на тях, защото при сегашното състояние на нещата в двата лагера, мачът се очертава да бъде не толкова оспорван, колкото сложен.

Прогноза за: Парма - Рома 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Парма:

12 август Парма - Леванте 1:0 (Приятелска среща)
21 август Парма - Гросето 4:1 (Купа на Италия)
11 септември Ювентус - Парма 4:1 (Серия А)
18 септември Парма - Киево 2:1 (Серия А)
21 септември Фиорентина - Парма 3:0 (Серия А)

Рома:

18 август Слован Братислава - Рома 1:0 (Лига Европа)
25 август Рома - Слован Братислава 1:1 (Лига Европа)
11 септември Рома - Каляри 1:2 (Серия А)
17 септември Интер - Рома 0:0 (Серия А)
22 септември Рома - Сиена 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Парма - Рома

42 срещи
8 победи за Парма
10 равенства
24 победи за Рома
Голова Разлика: 74:37 за Рома


Коефициенти от bet365:
Парма - 2.90
Равен - 3.20
Рома - 2.45

Коефициенти от Offsidebet:
Парма - 2.95
Равен - 3.10
Рома - 2.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
240