Интер ще продължи с победите


Н. Гавазов

Интер - Торино

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 05.10.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Матео Маркерано

Обединени с 11 точки в класирането на Серия А, действащият шампион Интер Милано ще приеме изненадата до тук Торино на Сан Сиро в събота вечерта.

Докато Интер се върна на пистата с последователни победи, Торо наскоро беше свален от първото място, скоро след като напусна Купата на Италия.

След като не успя да спечели в три мача преди победата с 3-2 над Удинезе миналата седмица, подобряващият се отбор на Интер продължи да набира скорост във вторник вечерта, когато прегази Цървена звезда Белград в Шампионска лига.

След късната загуба на нерадзурите от Милан в Дерби дела  Мадонина, капитанът Лаутаро Мартинес първо сложи край на нулева серия от пет мача в лигата, за да помогне за спечелването на максимален брой точки в Удине, след което се появи от резервната скамейка и отбеляза при победата с 4-0 над сръбския шампиони.

В най-голямата клубна надпревара в Европа Интер вече е непобеден в 10 домакински мача - и това представлява най-добрата му серия от победата над Байерн Мюнхен на финала през 2010 г. - но те все още изостават от лидера в Серия А Наполи във вътрешното класиране.

Въпреки че все още не са допуснали гол в Шампионска лига, хората на Симоне Индзаги са допуснали по два в двата си последни два мача в лигата и вече са допуснали множество голове три пъти този сезон – повече, отколкото през цялата първа половина на 2023/24.

По пътя към титлата Интер имаше стегнат дефанзивен кораб и беше безмилостен в атака, така че Индзаги ще иска да преоткрие този манталитет по-скоро, отколкото по-късно, с предшественика си Антонио Конте, който отправи ранно предизвикателство с неговия нов облик на Наполи.

След като тази загуба от Милан сложи край на серия от 17 мача без загуба у дома в Серия А, настоящият треньор на Интер сега възнамерява да започне нова серия, като победи бившия помощник на Конте.

Паоло Ваноли участва в спечелването на Скудетото на Интер през 2021 г. като асистент, но сега той заема най-високия пост в Торино, след като изведе Венеция до висшия дивизион миналия сезон.

Под негово наблюдение Торо спечели три от първите си шест мача в Серия А и сега може да опита да спечели четири от седем за първи път от 2015 г.

Миналия месец победа с 3-2 като гост над Хелас Верона ги изкачи за кратко на върха на таблицата, слагайки добър старт на времето на Ваноли в Торино,  но само няколко дни по-късно "биковете" бяха изхвърлени от Купата от Емполи, след което и победени у дома в лигата.

Лацио поведе с два гола, преди Че Адамс да върне един миналия уикенд, но след това "бианкочелести" удариха отново, което означаваше, че попадението на Саул Коко в добавеното време на практика беше утеха.

Независимо от това, Торино все още са непобедени като гост през този сезон, което със сигурност щеше да бъде причина за оптимизъм, ако не бяха загубили всичките си последни пет мача срещу Интер на "Сан Сиро".

Маестрото в полузащитата Николо Барела отново ще отсъства от 11-те на Интер този уикенд, тъй като контузия в бедрото, получена при поражението в дербито миналия месец, ще остави италианската звезда извън терена до след международната пауза.

Или Пьотр Зиелински, или Давиде Фратези ще заместват в опорната зона на домакините, докато Симоне Индзаги е настроен да върти хората си отпред.

Мехди Тареми и Марко Арнаутович бяха спрягани във вторник, но първият избор Маркус Тюрам и Лаутаро Мартинес може да се върнат в състава срещу Торино.

Междувременно човекът, натоварен със задачата да спре атаката на Интер, трябва да бъде Ваня Милинкович-Савич, който се очаква да се възстанови, след като пропусна поражението на Торино с 3-2 от Лацио заради контузия в коляното. Според данни на xG, сръбският вратар е предотвратил повече голове от всеки друг в петте най-добри европейски лиги този сезон.

Това би оставило Пер Шуурс (ACL) като единствения значим отсъстващ за гостите, давайки на Паоло Ваноли почти пълен състав, от който да избира.

Отново Антонио Санабрия и Че Адамс ще се съревновават с капитана на Торо Дуван Сапата отпред, докато хърватският нападател Никола Влашич е определен за място на пейката.

Торино загуби последните си четири мача от Серия А срещу Интер, без да отбележи нито един гол, но формата им този сезон предполага, че "биковете" поне могат да подобрят тази мрачна тенденция.

Шампионите започнаха защитата на титлата си неубедително, но Торо започва да пропуска голове и може да бъде хванат повече от един път.

Прогноза: Интер – Торино 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Торино (Паоло Ваноли)
 
Милинкович - Савич
   
Войвода
Коко
Масина
Лазаро
Илич
Тамезе
Ричи
Соса
Санабрия
Сапата
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Фратеси
Дармиан
Бастони
Ачерби
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Прогноза: Интер - Торино 2:1

24