Интер ще запише първа победа като гост


Н. Гавазов

Удинезе - Интер

Стадион: ""Блюенерджи", Удине

Дата: 28.09.2024 г.

Час: 16:00

Съдия: Хуан Сачи

Интер гостува на Удинезе в опит да се възстанови от поражението в Дерби дела Мадона.

Търсейки рекордна седма поредна победа над своите градски съперници, шампионът на Серия А Интер се срещна с намиращия се в лоша форма Милан на "Сан Сиро" в неделя, очаквайки да вземе три точки и да се изкачи начело в таблицата.

Първото за сезона Дерби дела Мадонина обаче не се разви по план от гледна точка на нерадзурите, като росонерите взеха ранна преднина, а Федерико Димарко изравни в средата на първата част, преди Матео Габия да донесе трите точки за Милан.

Болезненото поражение в дербито остави отбора на Симоне Индзаги седми с осем точки, което също нанесе първата им загуба за сезон 2024-25.

Интер не спечели нито един от последните си три мача - включително равенството в Шампионска лига с Манчестър Сити - и такива бяха техните високи стандарти, което представлява най-дългата им серия без победа от април 2023 г.

Що се отнася до гостуванията, нерадзурите завършиха наравно в първите си три мача като гост във всички състезания, така че Индзаги ще бъде подложен на натиск да постигне победа този уикенд.

По отношение на пътуванията до Удине,  Интер избегна поражение във всичките си последни 11 мача в лигата тук, с изключение на един, като победи осем пъти.

Удинезе загуби шест от последните си седем мача срещу Интер в Серия А - допускайки 19 гола и единственият им успех през този период дойде преди малко повече от две години, с изненадваща домакинска победа с 3-1.

Когато клубовете се срещнат този път обаче, Фруилани ще имат редкия шанс да погледнат отвисоко на своите именити гости в класирането на Серия А, тъй като те заемат трето място с 10 точки - само една зад лидера Торино.

Всъщност домакините можеха да задържат първото място, но отборът на Коста Руняич наскоро загуби за първи път този сезон, отстъпвайки с 3-0 от Рома на "Стадио Олимпико" през миналия уикенд.

Това поражение сложи край на поредица от девет мача без загуба в Серия А, но три дни по-късно фриулци положително реагираха, когато си осигуриха място в 16-те финала на Купата на Италия, като победиха Салернитана с 3:1, въпреки че играха с доста променен отбор.

Включително две равенства за купата, Удинезе спечели всичките си четири домакински мача досега този сезон и може да има увереност, че има шанс за нещо срещу колебливия отбор на Интер.

Очаква се Симоне Индзаги да направи промени в своя състав на Интер, след представянето им в дербито, а бившият нападател на Порто Мехди Тареми оглавява опашка от играчи, които се надяват да бъдат повишени от резервната скамейка.

Ако иранският национал се завърне в титулярните 11, или Маркус Тюрам , или капитанът Лаутаро Мартинес ще отстъпят място: последният все още не е отворил сметката си за сезона и отбеляза само един гол в последните си 15 клубни изяви.

Една смяна в полузащитата ще бъде наложена от контузия на бедрото на Николо Барела , което означава, че Пьотр Зилински или Давиде Фратези трябва да бъдат резерви този уикенд.

Единственият потвърден отсъстващ от домакините е бившата звезда на Интер Алексис Санчес, който все още не е играл и минута, след като се завърна в Удине това лято.

Междувременно полузащитникът Мартин Пайеро и централният защитник Лаутаро Джанети се надяват да преодолеят леки контузии, за да попаднат в състава за мача.

Коста Руняич ще се завърне към най-силната си страна, след като направи многобройни промени в средата на седмицата, като Флориан Товин - който беше пряко замесен в четири гола от пет мача в лигата този сезон - ще бъде възстановен заедно с Лоренцо Лука в предни позиции.

Удинезе изглежда по-силен от миналия сезон, а Интер преминава през труден период. Това прави срещата много непридвидима и все пак, ако трябва да потърсим победител, по-склонни сме да отдадем предпочитанията си на гостите.

Прогноза: Удинезе – Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
17