Милан ще запише трета поредна победа в Серия А


Н. Гавазов

Милан - Лече

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 27.09.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Лука Зуферли

След удоволствието от Дерби дела Мадонина, Милан търси трета поредна победа в Серия А в петък вечер, когато посрещне Лече на "Сан Сиро".

Победата на "росонерите" над градския съперник Интер облекчи натиска върху Пауло Фонсека и сега отборът му среща съперник, който е  без победа от август. Ще прегази ли Милан аутсайдера или "вълците" от Апулия ще покажат зъби и ще препънат фаворита? Това ще разберем тази вечер.

Първото за сезона дерби на Милано дойде на фона на разговори за треньорска смяна на "росонерите", които загубиха на откриването на Шампионска лига у дома от Ливърпул, в допълнение към това, че направиха най-лошия си старт в Серия А от 2018 г.

Въпреки това, обстрелваният бос Пауло Фонсека взе смелото решение да промени формацията за дербито и в крайна сметка това се отплати, като Кристиан Пулишич бързо изведе Милан напред, а Габиа по-късно отбеляза победния гол в 89-ата минута.

В резултат на поредните победи в лигата отборът на Фонсека сега заема шесто място в класирането с осем точки от пет мача досега.

Преди тежката задача в Шампионска лига в Леверкузен следващата седмица, Милан ще се стреми да направи 3 от 3 в Серия А, тъй като среща един от любимите си съперници.

Пулишич отбеляза първия гол за "росонерите" при победа с 3-0 последния път, когато се срещнаха с Лече, срещу който миланци са непобедени в 12 мача в лигата, печелейки седем пъти през този период.

Наистина, Лече търси първата си победа в срещи от най-висок клас между отборите от април 2006 г., с голова разлика 29-12 в полза на Милан.

Текущата форма не предполага, че това може да се промени в петък, тъй като отборът на Лука Готи търси първата си победа от август, след като отпадна от Купата на Италия у дома от съперник от второ ниво в средата на седмицата.

Докато Сасуоло може да претендира, че е един от най-силните отбори в Серия В този сезон, загубата с 2-0 на Стадио Виа дел Маре допълнително подкопа увереността на отбора на Лече, който току-що бе пролиля две точки срещу Парма.

Головете на Патрик Доргу и Никола Кръстович бяха насочили южняците към победа миналата седмица, но допуснатите две попадения в добавеното време обърнаха мача с главата надолу, като гостите си тръгнаха с точката.

Това се оказа горчив удар за Готи и хората му,  които са 17-ти в таблицата, на точка от опасната зона.

След като атаката на Милан бе водена от Алваро Мората и Тами Ейбрахам в дербито, остава да се види дали Пауло Фонсека ще продължи с двамата нападатели, поставени начело или ще се върне към по-позната формация.

Така или иначе, Рафаел Леао и голмайсторът Кристиан Пулишич трябва да осигурят подкрепа отзад, освен ако Фонсека не реши да завърти хората си преди трудния сблъсък от Шампионска лига с Байер Леверкузен. Ноа Окафор и Саму Чуквуезе са в готовност.

Марко Спортиело (ръка), Исмаел Бенасер (глезен) и Алесандро Флоренци (ACL) са изключени поради контузия, докато капитанът Давиде Калабрия (мускул) остава под голямо съмнение.

Лече направи редица промени за двубоя за Купата във вторник, най-вече даде почивка на ключовия защитник Федерико Баширото и звездния нападател Никола Кръстович, последният от които е единственият играч на Джалороси, вкарвал повече от веднъж този сезон.

Лука Готи ще върне и двамата в стартовите 11 на гостите, заедно с първия избран вратар Владимиро Фалконе - и вероятно бившия нападател на Милан Анте Ребич .

Френският краен защитник Фредерик Гилберт беше изгонен през второто полувреме на равенството с Парма миналата седмица, така че Анди Пелмард вероятно ще замести наказания си сънародник. Междувременно Мохамед Каба (ACL) и Медон Бериша (бедро) са в лазарета.

Милан е в добро настроение след дербито, а Лече по принцип не се справя добре във втория по големина град на Италия.

Освен това домакините разполагат с талантливи нападатели, така че нашите очаквания са за победа на Милан.

Прогноза: Милан – Лече 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Лече (Лука Готи)
 
Фалконе
   
Пелмарад
Гаспар
Баширото
Гало
Рамадани
Кулибали
Доргу
Ребич
Моренте
Кръстович
Ейбрахам
Леао
Мората
Пулишич
Райндерс
Фофана
Ернандес
Габия
Томори
Емерсон
   
Менян
 
Милан (Пауло Фонсека)

Прогноза: Милан - Лече 2:0

34