Монца няма да спре Интер


Н. Гавазов

Монца - Интер

Стадион:""У-Пауър", Монца

 Дата: 15.09.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Лука Пайрето

След като направиха силен старт в защитата на титлата си, действащият шампион на Серия А Интер се завръща от международната пауза в неделя вечерта, когато среща Монца.

Интер се изправя срещу още едно дерби на Ломбардия, след като победи Аталанта БК последния път, докато техните домакини все още търсят първа победа в лигата за кампанията 2024-25.

След като започнаха кампанията за защита на Скудетото с равенство в Генуа, Интер вдигна скорост в двата си следващи мача, преди международният футбол да се намеси.

Една седмица след като победиха Лече с 2-0, "нерадзурите" постигнаха ранна преднина от два гола срещу Аталанта на "Сан Сиро", а през второто полувреме дупка от френския нападател Маркус Тюрам ги накара да стигнат до чиста победа с 4:0.

Миналия сезон Интер остана непобеден срещу всичките си основни съперници по пътя към титлата и след като продължи в този дух срещу Ла Деа, сега ще се стреми да се върне в коловоза, когато посети втория град в областта.

Преди няколко сеизмични дни за италианските шампиони, те ще се опитат да запазят непобедимия си рекорд на стадион U-Power, където бяха споделени общо 10 гола в две предишни гостувания на техните съседи от най-висок клас.

Монца загуби шест от последните си седем мача в Серия А срещу съперници от родния им регион Ломбардия, включително няколко поражения от Интер през миналия сезон,.

Единственото изключение бе шокиращата победа над Милан през февруари, а "бианкоросите" са допускали средно по 3.1 гола на мач през това време.

Трябва да кажем, че неуспехът на Монца да спечели три точки срещу Фиорентина последния път означава, че те вече са без победа в последните си 12 мача в лигата - най-дългата серия от всеки отбор в момента в най-високото ниво на Италия.

Те не успяха да отбележат гол в половината от тези мачове, което подчертава важен проблем, който новият шеф Алесандро Неста трябва да разреши, ако иска да изпълни амбицията на клуба за още едно класиране в средата на таблицата.

Въпреки че хората на Неста вкараха два гола срещу Фиорентина - преди да изпуснат тази преднина и да допуснат изравняване в 96-ата минута - те все пак са направили най-малко удари (19) в Серия А този сезон и разчитат до голяма степен на ветерана нападател Милан Джурич, за да открият мрежата.

Симоне Индзаги трябва да има на разположение Давиде Фратези и Стефан де Врий, след като и двамата преодоляха контузии в бедрото, докато обмисля възможността за ротация на отбора преди огромна седмица в Европа и след това у дома в Милано.

Следователно, капитанът на Интер Лаутаро Мартинес – с повиквателна за Аржентина през последните две седмици - може да бъде сред почиващите, като Марко Арнаутович и Мехди Тахреми са готови да партнират на Маркус Тюрам в атака. Последният вкара четири гола в първите си три мача в лигата този сезон.

След като Николо Барела пропусна мачовете на Италия от Лигата на нациите на УЕФА поради планирана операция на синусите, той трябва да бъде на разположение за избор този уикенд, оставяйки канадския национал Таджон Бюканън като единствения потвърден отсъстващ от гостите.

Монца все още е без вратаря Алесио Краньо - извън терените поради контузия в рамото - и крилото Патрик Сюрия (коляно), докато присъствието на Дани Мота е под известно съмнение.

Тъй като Мота не може да стартира, Алесандро Неста вероятно ще сдвои Джанлука Капрари и бившия нападател на Милан Даниел Малдини зад главния стрелец Милан Джурич.

Малдини има най-добрата средна стойност за минути за гол за "бианкоросите" през 2024 г. - една на всеки 107 минути - и ще бъде двойно по-настървен да отбележи в неделя. Джурич обаче не успя да отбележи за 448 минути игра срещу Интер в Серия А.

Интер има голяма дълбочина на състава и освен това разполага с играчи от световна класа на всяка позиция, което прави трудна задачата на скромния Монца да се противопостави на своя съперник.

Прогноза: Монца – Интер 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Зомер
   
Павар
Ачерби
Аугусто
Дармиан
Барела
Чалханоглу
Фратеси
Димарко
Тюрам
Тареми
Петаня
Капрари
Малдини
Кариакопулос
Песина
Бондо
Перейра
Карбони
Мари
Ицо
   
Турати
 
Монца (Алесандро Неста)

Прогноза: Монца - Интер 1:3

22