Интер – Лече: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Интер – Лече

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 24.08.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Давиде Де Марко

Действащият шампион в Серия А Интер, който стана жертва на късен изравнителен гол на Дженоа в първия ден от защитата на титлата си, ще се стреми да избегне нов провал, когато посрещне Лече в събота вечер.

Въпреки че Маркус Тюрам отбеляза дубъл през миналата седмица, това все още не бе достатъчно, за да осигури максимален брой точки за Интер срещу енергичния отбор на Дженоа, който се пребори, за да осигури равенство в Лигурия.

Френският нападател спечели единоборството си срещу вратаря на Дженоа Пиерлуиджи Голини и изглеждаше, че се е смял последен, когато VAR се намеси, за да признае гола в 82-та минута и да направи 2:1 за "нерадзурите".

След това обаче Ян Бисек сгреши, като се справи с топката в собственото си поле, позволявайки на бившия играч на Милан Жуниор Месиас да накаже старите си врагове от дузпа.

Между края на миналия сезон - когато вече бяха приключили със Скудетото - и началото на този, Интер завърши наравно в три поредни мача, така че треньорът Симоне Индзаги със сигурност ще поиска завръщане към победите в събота вечерта.

През последните 11 години "нерадзурите" никога не са губили първия си домакински мач, записвайки девет победи в този процес - включително победи във всеки от последните пет сезона.

Тежестта на историята също е на тяхна страна, когато става дума за забележителен рекорд срещу Лече на "Сан Сиро": като домакин Интер спечели 17 пъти от 18 турнира в Серия А, запази 12 чисти мрежи и допусна само шест гола.

Със само една победа през това време, Лече никога не са отбелязвали повече от веднъж като гост на Интер и сега пътуват до Милано в търсене на първия си гол в лигата за новия сезон.

Всъщност, между края на миналия сезон и началото на този, "салентините" не успяха да отбележат гол в четири мача от Серия А - най-лошата им суша от повече от година - и не спечелиха нито един от последните шест.

След като преди това напредна в Купата на Италия, побеждавайки Мантова благодарение на късен удар на Никола Кръстович , отборът на Лука Готи бе пометен от Аталанта в първия мач.

Два гола по-малко на полувремето, те допуснаха още два пъти след почивката, оставяйки феновете на домакините на Стадио Виа дел Маре загрижени за предстоящото предизвикателство.

Бившият шеф на Специя Готи се намеси, когато Лече имаше проблеми миналия сезон, като в крайна сметка ги насочи към безопасност и осигури работата в по-дългосрочен план, обаче той бе засегнат от труден старт в списъка с мачовете за 2024-25 г.

След преодоляване на мускулна контузия, която му попречи да направи своя пълен дебют за Интер миналата седмица, лятното попълнение Пьотр Зилински може да играе роля в съботния мач, въпреки че Стефан де Врий (бедро) и Таджон Бюканън (крак) все още не са на разположение.

Бившата звезда на Порто Мехди Тареми направи първото си участие в лигата за "нерадзурите" като резерва, но домакините ще започнат с познатото си партньорство в атака с Маркус Тюрам и капитана Лаутаро Мартинес.

Въпреки че беше коронован за голмайстор за 2023-24 г., последният не успя да отбележи в последните си пет домакински мача в Серия А - поредица от февруари. Само веднъж "Ел Торо“ е претърпял по-дълга суша в "Сан Сиро" от пристигането си в Италия.

Междувременно Лече очаква да има пълен състав за пътуването на север до Ломбардия, с изключение на дългосрочно отсъстващия Мохамед Каба , който все още е на дълъг път към възстановяване от сериозна контузия на коляното.

Новодошлите Киалонда Гаспар , Балтазар Пиер и Тете Моренте започнаха миналата седмица и могат да запазят местата си, но Ласана Кулибали и Ламек Банда оглавяват опашката от играчи, борещи се за повишение от пейката.

За пореден път голмайсторът от миналия сезон Никола Кристович ще води предната линия на "салентини", докато френският краен защитник Валентин Жендрей остава в клуба засега, въпреки че получи оферта от Хофенхайм.

Интер много рядко се подхлъзва на домашния си терен, а и разликата в качеството на съставите е такава, че гостите нямат шанс.

Прогноза: Интер – Лече 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Лече (Лука Готи)
 
Фалконе
   
Гендрей
Баширото
Гаспар
Гало
Рамадани
Пиерет
Моренте
Рафия
Доргу
Кръстович
Мартинес
Тюрам
Димарко
Мхитарян
Чалханоглу
Барела
Дармиан
Бастони
Ачерби
Павар
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Прогноза: Интер - Лече 3:0

28