Милан ще се препъне срещу Парма


Н. Гавазов

Парма – Милан

Стадион: "Енио Тардини", Парма

Дата: 24.08.2024 г.

Час: 19:30

Съдия: Хуан Саки

Парма и Милан, които трябваше да се задоволят с по точка на старта на кампанията си в Серия А, ще търсят победата, когато излязат един срещу друг на "Енио Тардини" в късния следобед днес.

След като оглави второто ниво на Италия през миналия сезон, завръщането на Парма във висшата лига донесе точка срещу Фиорентина, след като попадението на Денис Ман през първото полувреме бе неутрализирано от пряк свободен удар на Кристиано Бираги .

Това представляваше добър старт на първия сезон на "дуковете" в Серия А от 2021 г. насам и се очаква старши - треньорът Фабио Печия да ги задържи на повърхността през май, след като печелеше средно по две точки на мач миналия сезон.

Въпреки че наскоро те отпаднаха в първия кръг от Купата на Италия, от тима от Серия B Палермо, резултатът от миналата седмица със сигурност трябва да повиши увереността преди гостуването на истински гранд от калчото.

Милан също започна с равенство кампанията си, като "росонерите" се измъкнаха през иглени уши при домакинството си на Торино. Гостите поведоха с 2:0 и по всичко изглеждаше, че ще спечелят трите точки, но Алваро Мората върна интригата с гол в 89-та минута, а резервата Ноа Окафор изравни в петата добавена минута.

Следователно новият наставник Пауло Фонсека въздъхна с облекчение, тъй като много фенове бяха скептични относно назначаването му по-рано това лято, той не можеше да си позволи да започне с домакинска загуба.

Бившият треньор на Рома възнамерява да намали изоставането от градския съперник Интер, така че натискът за победа над днешния опонент вече е голям.

През последните 12 години миланци винаги са постигали поне една победа от първите си две срещи в лигата; и през последните 40 години само един наставник на Милан не успя да спечели нито един от първите си два мача начело - това беше непосредственият предшественик на Фонсека Стефано Пиоли, който по-късно спечели Скудетото.

Поне в исторически план доминацията на клуба от Ломбардия над Парма предполага, че той би трябвало да има малко проблеми да излезе от целта, тъй като Милан е непобеден в последните осем срещи на отборите, като спечели шест. Освен това, съботните домакини са допуснали поне един гол във всяка от последните си 16 срещи в лигата с Милан, средно по 2.4 на мач.

След като Алваро Мората се появи като резерва срещу Торино, основното лятно попълнение на Милан ще пропусне съботния мач заради контузия в бедрото.

Следователно или Лука Йович , или Ноа Окафор трябва да започнат този уикенд - въпреки че последният може да бъде най-добре разположен през второто полувреме. От началото на миналия сезон никой играч не е отбелязал повече голове в Серия А като резерва от Окафор, като шест от седемте му попадения са дошли, след като е напуснал пейката.

Междувременно новодошлите Емерсън Роял и Юсуф Фофана може да бъдат включени на някакъв етап, но френският защитник Пиер Калулу напусна Сан Сиро в посока Ювентус.

Парма все още може да е без Ернани (прасеца) и Габриел Шарпентие, но капитанът Енрико Дел Прато се завръща в състава на домакините след дисквалификация.

Голмайсторът от миналата седмица Денис Ман - който записа 17 гола в Серия B през 2023-24 г. - отново ще се свърже с Анже-Йоан Бони в последната третина. Последният вкара гол на Ман срещу Фиорентина и вече има осем асистенции от началото на миналия сезон.

Може би очаквайки нова натоварена смяна в събота вечерта, японският национал Зион Сузуки спаси шест изстрела в първия мач - повече от всеки друг вратар в Серия А.

Пътуването на Милан до Парма едва ли ще бъде леко, въпреки краткото разстояние между двата града (около 130 километра). Домакините са амбицирани да впечатлят, освен това те са набрали инерция от завръщането си в елита, така че "росонерите" ще трябва да положат максимални усилия, за да пречупят съперника си. А без Мората това ще е много трудно. Да, миланци имат много атакуващи опции, но силно се съмняваме, че те ще са достатъчни в мача с Парма.

Прогноза: Парма – Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Милан (Пауло Фонсека)
 
Менян
   
Калабрия
Томори
Павлович
Ернандес
Фофана
Лофтъс - Чийк
Чуквезе
Пулишич
Леао
Окафор
Бони
Михаила
Сом
Ман
Естевес
Бернабе
Валери
Чиркати
Дел Прато
Кулибали
   
Сузуки
 
Парма (Фабио Печия)

Прогноза: Парма - Милан 1:1

48