Ланс нае нападател на Интер


Н. Гавазов

От Ланс официално обявиха, че са привлекли нападателя на Интер Мартин Сатриано под наем до края на сезона срещу 1 млн. евро. В сделката между двата клуба обаче има опция за закупуване в размер на 5 млн. евро в случай на изпълнение на определени условия. Ако тази клауза бъде активирана, играчът ще подпише договор с френския клуб до лятото на 2028 година.

Сатриано има едва 4 мача за първия състав на Интер. 23-годишният играч обаче има натрупан опит в Лига 1 заради два престоя като преотстъпен в Брест, включително през миналата кампания, когато се отчете с 6 гола и 4 асистенции в 36 срещи. Уругваецът също така има още един период под наем, но в Емполи през сезон 2022/23. В Ланс той получи фланелката с номер 9.

“С голямо удоволствие приветстваме Мартин в нашите редици. Още в началото на своята кариера Мартин се изяви като обещаващ нападател в Уругвай. Това му позволи да се присъедини към Интер и да продължи своето развитие в контакт с един от най-успешните състави в Европа. Мартин е работлив и има убедителни престои във Франция и Италия, които потвърждават неговите качества. Това доказва неговия силен характер. Мартин има подходящия профил, с който да пасне перфектно към ДНК-то на клуба. Той е умел пред гола, щедър в усилията си и дълбоко фокусиран върху отбора", похвали играча директорът на Ланс Пиер Дреоси.

28