Кварацхелия взе решение за бъдещето си


И. Ангелов

Звездата на Наполи, Хвича Кварацхелия, е взел важно решение за бъдещето си сред постоянния интерес от страна на Пари Сен Жермен. Според Corriere dello Sport, 23-годишният грузински национал е избрал да оправдае доверието, показано към него от треньора на Наполи, Антонио Конте, и се готви да подпише дългосрочен договор с клуба.

Конте е обявил ясно, че Кварацхелия е централна фигура в плановете му за Наполи. Италианският треньор, който наскоро пое отбора, е в редовна комуникация с крилото и е поддържал връзка по време на неотдавнашното му посещение в Германия за Европейското първенство.

Решението на Кварацхелия се разглежда като ход за изплащане на доверието и подкрепата, които е получил от Конте и клуба. Въпреки доходоносните оферти и големия интерес от страна на ПСЖ, крилото е склонен да продължи развитието си под ръководството на Конте. Парижкият клуб, който се възстановява след напускането на Килиан Мбапе, беше идентифицирал Кварацхелия като основна цел и беше готов да предложи над 100 милиона евро (84 милиона паунда/109 милиона долара) за услугите му. Те също предложиха договор на стойност 11 милиона евро (9,28 милиона паунда/12 милиона долара) нето на сезон, допълнен със значителни допълнения.

Президентът на Наполи, Аурелио Де Лаурентис, е заел твърда позиция срещу продажбата на Кварацхелия. Въпреки упоритите предложения на ПСЖ, Де Лаурентис категорично е отказал трансфера. Тази непоколебима подкрепа от страна на ръководството на клуба също играе ключова роля в решението на играча да остане в Наполи.

Наполи са предложили на Кварацхелия нов петгодишен договор, започващ от 5 милиона евро (4,22 милиона паунда/5,45 милиона долара) нето на сезон и постепенно увеличаващ се до над 7 милиона евро (6 милиона паунда/7,62 милиона долара) до края на договора. Въпреки това, агентът на играча, Мамуке Джугели, е направил контрапредложение с искане за 8 милиона евро (6,75 милиона паунда/8,71 милиона долара) нето годишна заплата, заедно с включването на освобождаваща клауза в договора. Тези преговори продължават, но и двете страни са оптимистично настроени за постигане на взаимно изгодно споразумение скоро.

97