И Ман Юнайтед следи свободния агент Рабио


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед е на път да привлече свободния агент Адриен Рабио, като френският халф желае да играе във Висшата лига. Укрепването на полузащитата е станало основен приоритет за мениджъра на Юнайтед Ерик тен Хаг и новия съсобственик на клуба Сър Джим Ратклиф. Докато Мануел Угарте от Пари Сен Жермен е основната им цел, наличието на Рабио представлява привлекателна възможност за "Червените дяволи".

Френският журналист Ромен Коле-Годен посочва, че Рабио е "близо до Манчестър Юнайтед" и предпочита преминаване към "Олд Трафорд" пред Ливърпул. Въпреки продължаващите преговори между представителите на Рабио и двата клуба, Юнайтед изглежда в по-силна позиция за осигуряване на неговия подпис.

Противно на Коле-Годен, Луис Стийл от The Daily Mail и Фабрицио Романо твърдят, че Ливърпул никога не са били сериозно заинтересовани от 29-годишния халф това лято. Това оставя Юнайтед като единствения сериозен кандидат за френския халф, въпреки че е свързан и с Милан и Реал Мадрид.

Рабио напуска Ювентус след петгодишен престой с гигантите от Серия А. Присъединил се към Ювентус от ПСЖ през 2019, Рабио изигра 212 мача. По време на престоя си в Торино, той помогна на Ювентус да спечели титлата в Серия А, две италиански купи и една италианска суперкупа.

Осигуряването на Рабио на свободен трансфер представлява финансово разумен ход за Манчестър Юнайтед. Те вече планират да поставят Скот Мактоминей и Каземиро на пазара и чрез спестяване от трансферни такси, клубът може да насочи средствата към други важни попълнения, като целят да привлекат поне още един централен защитник след добавянето на Лени Йоро в състава.

51