Реал и Милан следят Рабио след Юве


И. Ангелов

Френският полузащитник Адриен Рабио може да се насочи към Реал Мадрид или Милан, след като напусна Ювентус със свободен трансфер. Времето на Рабио в Ювентус изтече, след като френската звезда отказа нов двугодишен договор на стойност €7,5 милиона (£6,3 милиона/$8,1 милиона) плюс бонуси на сезон, според La Gazzetta dello Sport. Полузащитникът ще напусне със свободен трансфер и изглежда, че има много възможности, когато става въпрос за това къде ще играе през следващия сезон.

Мадрид може да вземе Рабио в сделка, която ще накара полузащитника да се свърже отново с Карло Анчелоти. Италианският бос даде на Рабио неговия дебют, когато двамата работиха заедно преди това в ПСЖ и се смята, че Мадрид е опция. И все пак Рабио също може да остане в Италия. Милан е в контакт с майка му Вероник, която също действа като негов агент, но може да се затрудни да си позволи заплатата му.

Техническият директор Кристиано Джунтоли потвърди напускането на Рабио на пресконференция, за да представи новия мениджър Тиаго Мота. Той каза: "Аз също искам да благодаря на Рабио. Договорът на Рабио изтече. Пожелаваме му щастливо бъдеще, професионално и друго."

Ювентус вече промени халфовата си линия, като подписа с Дъглас Луис и Кефрен Тюрам, преди да се раздели с Рабио. Французинът беше зает с Франция на Евро 2024, помагайки на отбора да стигне до полуфиналите, но сега е свободен да вземе решение за следващия си ход преди началото на предстоящата кампания.

45