Симони: Леонардо никога не е бил треньор


Н. Гавазов

Бившият наставник на Интер Джиджи Симони заяви, че никой не бива да се изненадва от факта, че Леонардо не иска да се занимава с треньорска дейност. Както е известно, бразилецът, който през декември замени Рафа Бенитес на треньорския мостик на „нерадзурите" напусна световния клубен първенец, за да приеме директорска длъжност в ПСЖ. Това постави миланският гранд в особена ситуация и клуба е в усилено търсене на нов наставник на отбора.

"Интер трябва да знае, че Леонардо никога не е искал да бъде треньор. Беше очевидно, че това не е първият му избор. Той не започна като треньор веднага след прекратяване на кариерата си като футболист и прекара няколко години като директор, така че те трябваше да имат някаква представа за него. Леонардо е културен човек, който говори четири или пет езика и той е щастлив повече зад бюрото, отколкото на тренировъчното игрище", цитира Football Italia думите на Симони.

"Надявам се, Интер да намери добър треньор, но щеше да е срамно да платят 15 милиона евро за Боаш. Той може да е талантлив, но това е една огромна сума пари, независимо за кой става дума", допълва бившият наставник на „нерадзурите".

 

102