Директорите на Интер излетяха за среща с Вияш Боаш


Н. Гавазов

Интер все още не се е отказал да примами Андре Вияш-Боаш на „Джузепе Меаца" като заместник на Леонардо, въпреки че агентът на треньора на Порто отрече слуховете, че клиентът му ще бъде отворен за напускане на Португалия. Както е известно, „нерадзурите" се нуждаят от нов треньор, след като Леонардо предпочете да приеме директорски пост в бившия си клуб ПСЖ.

През последните два дни, Марсело Биелса и Синиша Михайлович отказаха на Интер и световният клубен първенец продължава с опитите си да намери нов специалист.

Според Sky Sport 24 , „нерадзурите" са изпратили на мисия в Португалия директорите Марко Бранка и Пиеро Аусилио, който да убедят 33-годишният треньор на победителя в Лига Европа да промени мнението си и да се присъедини към настоящите световни клубни шампиони.

Голяма спънка обаче е клаузата в договора на Боаш, според която, сумата по откупването на правата му е 15 милиона евро. Смята се, че тази клауза е нищожна, ако клуба продаде някоя от своите звезди, така, че Интер може да убие с един куршум два заека, като подпише с нападателя Фалкао и след това с младия треньор. При всички положения, понеделник се очаква развитие на темата.

 

100