Интер се насочва към Боаш


Н. Гавазов

Интер, чиято оферта за старши-треньор на отбор бе отхвърлена последователно от Синиша Михайлович и Марсело Биелса, са насочили своето внимание към наставника на Порто Андре Вилаш Боаш, съобщава новината Sportitalia. Както е известно, през последните 24 часа, „нерадзурите" загубиха своя досегашен треньор Леонардо, който най-вероятно ще приеме директорски пост във френския ПСЖ и са в усилено търсене на старши-треньор на отбора.

Възможностите за световния клубен първенец стават все по-ограничени, които сега са насочили своето внимание към победителя в Лига Европа. 33-годишният Боаш е голямата цел на редица европейски клубове и беше свързван с преминаване в Челси, но клаузата в договора му, според която трябва да бъдат заплатени 15 милиона евро, ако някой желае да го привлече, отказа лондончани от преговори.

Според Sportitalia обаче, тази клауза става автоматически невалидна, ако Порто продаде някоя от най-добрите си звезди. С оглед на това, Интер може да убие с един куршум два заека - да привлече нападателя Фалкао към когото има интерес, като по такъв начин премахне въпроса с неустойката на Боаш.

 

104