Ето'о тръгва след Леонардо?


Н. Гавазов

Нападателят на Интер Самуел Ето'о може да последва Леонардо, който както стана ясно вчера, ще напусне „нерадзурите", за да поеме поста технически директор във френския ПСЖ Камерунският национал потвърди в края на сезона ангажиментите си към световния клубен шампион, но сега не изключва вероятността да напусне Милано.

"Вярно е, че имам няколко оферти пред себе си. Имам един месец на разположение, за да оценя всички и да реши какво да прави. Аз съм на 30 години и съм близо до последния си голям договор и заедно ще помислим какво трябва да правя. Напускането ми не е свързано с пари, които никога не са имали значение в кариерата ми, защото аз винаги съм щастлив когато играя за голям клуб", заяви Ето'о за Sky Italia.

"Идеята да продължа във Висшата лига на Англия отдавна се върти в главата ми и всичко зависи от намирането на правилния клуб", допълва камерунския национал.

В същото време, Ето'о затвори окончателно вратата към завръщане на „Камп Ноу".

"Едно завръщане в Барселона ще бъде непрактично, това е и невъзможно да се случи", допълва нападателят.

Ако Ето'о напусне, това ще бъде голям удар за Интер и президента Масимо Морати, който никога не е криел симпатиите си към звездата.

"Не мисля, че някой от другите ще се обиди, ако кажа, че Ето'о е нашият най-добрия играч през този сезон. Бих направил сравнение с това, какво означава Меси за Барселона - без него не може да бъде постигнато всичко, което се направи дотук", заяви миналия месец Морати.

 

102